Nieuws

Definitief chrono Vriendjeswedstrijd 23/6
   (22-06-2018)

Het chronoloog van de Vriendjeswedstrijd is toegevoegd aan de wedstrijdkalender.

De Vriendjeswedstrijd is een interne meerkampwedstrijd van koppels van Spado-pupillen met een vriendje / vriendinnetje.

Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 23 juni op Sportpark Rozenoord.

(Terug naar boven)


Info & Chrono De Uitdaging - 25 augustus
   (18-06-2018)

Het chronologisch overzicht van De Uitdaging, die gehouden wordt op zaterdag 25 augustus oktober op sportpark Rozenoord, is toegevoegd aan de wedstrijdkalender 2018.


De Uitdaging is de jaarlijkse  - interne - onderlinge SPADO wedstrijd voor teams van pupillen, G-senioren en ouders/verzorgers,

Type:  Meerkamp

Bestemd voor:  Pupillen, G- Senioren en runners van Spado

 Aanvang: 13:00 uur

Locatie: Sportpark Rozenoord

Voorinschrijven: Tot en met 18 augustus 2018 - 23.59 uur.

Via: Je trainer

 Inschrijfgeld: Geen

 

(Terug naar boven)


Brabants Kampioenschap C/D junioren: drie keer drie medailles voor SPADO
   (17-06-2018)

Drie keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Dat was de oogst van het Brabants kampioenschap C/D - junioren. Het BK werd dit jaar gehouden op de baan van HAC Helmond.

Trijntje van Elzakker werd Brabants kampioene op het verspringen met een sprong van 5.01m (PR). Ook de nr. 2 Linsy Heestermans (AV Sprint) liet deze afstand optekenen, zodat de tweede beste sprong beslissend was, in het voordeel van Trijntje.

Hetzelfde was het geval bij de meisjes D - junioren speerwerpen: Alysa Sheppard wierp even ver als Yana van Aarle (Eindhoven Atletiek) en ook hier behaalde de SPADO atlete goud, dankzij de betere tweede worp.

Het derde goud was al even onverwacht: D-juniore Selena Jansen verpulverde haar PR op de 60m horden en won de finale afgetekend in 10,79 sec.

Zilver was er voor D-juniore Anouk Verdaasdonk op het verspringen; met een onwillige knie sprong ze 4.33m ver en strandde zo op 1 cm van het goud. Helaas kon Anouk niet van start gaan op de halve finale 60m waarvoor ze zich al had gekwalificeerd.

Twee speerwerpers veroverden eveneens zilver bij dit BK: D-junior Pim Nuijten met een worp van 37,84m en C-junior Robbert Maas met 46,96m.

Brons was er voor Trijntje van Elzakker op de 80m horden en voor Jesper van Meer, die de 100m liep in 12.15 sec. Jesper werd ook nog vijfde op de 100m horden. Brons was er ook voor MD Brittany Cools (THOR, tevens trainingslid van SPADO) op de 1000m.

Alle uitslagen van het Brabants kampioenschap , en de prestaties van de SPADO  atleten staan op atletiek.nu.

[foto's: Selena Jansen, Alysa Sheppard en Robbert Maas - foto's Kees Knuit 


Voor een aantal SPADO - atleten was het de tweede wedstrijd dit weekend: Trijntje van Elzakker was al actief bij het NK B-junioren in Emmeloord, terwijl anderen deel uitmaakten van de grote groep SPADO junioren en - pupillen die zaterdag uitkwamen voor het West-Brabantse team bij de 5-regio ontmoeting in Gouda.

De wedstrijd is gewonnen door regio RIjnmond, regio West-Brabant is als vijfde geëindigd met een totaal van 487 punten.

De volledige uitslag van de 5-Regio ontmoeting is hier te downloaden (in pdf).

De uitslagen van de 5-regio ontmoeting , en de prestaties van de SPADO  atleten staan ook op atletiek.nu, maar minder overzichtelijk en zonder duidelijk teamresultaat.

Team West-Brabant 2018

 

(Terug naar boven)


Emma van Arendonk en Fabian Biondina Nederlands kampioen!
   (17-06-2018)

Het Nederlands kampioenschap voor A- en B-junioren in Emmeloord leverde maar liefst 7 medailles op voor de SPADO atleten. Twee Nederlandse kampioenen: Fabian Biondina won het hinkstapspringen bij de B's en Emma van Arendonk het speerwerpen bij de A-junioren.
Een zilveren medaille was er voor B-junior Norbert Weijenberg (JB - 2000m Steeple). Bronzen plakken gingen mee naar West-Brabant dankzij Guus Nijkamp (JA - 110m Horden), Anouk Prop (MA - 800m), nogmaals Fabian Biondina (verspringen) en Lotte Haest (MB - polsstokhoogspringen).

Het waren dus succesvolle dagen bij AV NOP in Emmeloord. De plakken vertellen maar een deel van het hele verhaal: de wedstrijden waren dit jaar ongemeen spannend - er waren ook nog een reeks hele nipte ereplaatsen! De SPADO - junioren bleken ook goed gepiekt te hebben en behaalden PR na PR.

Wislet de Hair beet vrijdag de spits af voor SPADO. De snelle A-junior wist zich te plaatsen voor de halve finale en werd uiteindelijk 12e. Job Visscher (JB) en Anouk Prop (MA) moesten zich ook via series zien te plaatsen voor de 800m: Job lukte dat net niet (wel een PR), indoorkampioene Anouk slaagde daar wel in.

Fabian Biondina maakte zijn favorietenrol op het hinkstapspringen helemaal waar en pakte de titel: 13,84m!

Marijntje Huijge (MB) liep een PR op de 400mH - geen finale maar wel 8e van Nederland. Martin Oonincx (JA) idem dito: 8e in 1.00,91min.

Speerwerpster Emma van Arendonk (MA) had dit jaar al mooie dingen laten zien. Zij haalde in haar tweede poging uit: 47,84m (PR)en dat was goed voor de tweede gouden medaille voor SPADO!

De tweede dag begon met de 400m: Meike Verdaasdonk won haar serie en ging door voor de halve finale. Daarin liep ze ’s middags onder de minuut en dat betekende: finale op zondag!
Anouk Prop had een dubbel programma: serie 1500m (daarin wist ze zich te plaatsen voor de finale) maar eerst de finale 800m: in een tijd van 2.13,63 min. snelde ze naar het brons!

Amy Hasselton en C-juniore Trijntje van Elzakker traden vervolgens aan op de 100m horden (MB): Amy ging als tweede in haar serie door maar Trijntje kwam helaas niet goed uit bij horde 5. Amy liep heel sterk in die halve finale en behaalde op duizendsten de finale van zondag. Daarin werd ze 7e.

Pech had ook Sam Versluijs (JB) op de 110mH: DNF door een hamstringblessure. Jip Haest (JB) liep dan weer erg sterk en haalde als 4e tijdsnelste de halve finale 110mH. Omdat die samenviel met polshoog, waarin hij prima presteerde (3.70m) besloot hij de halve finale niet voluit te lopen, wat hem een rode kaart opleverde …

Bij het speerwerpen was het zeldzaam spannend: SPADO werper Jeroen Maas wierp voor het eerst verder dan 60 meter: 60,91 - 4e plaats. Hij kwam slechts 4 cm te kort voor een medaille.

Zo mogelijk nog spannender was het bij het verspringen MB: Amy Hasselton en Meike Verdaasdonk sprongen om beurten PR’s (en CR’s!) en eindigden respectievelijk als 4e en 5e met 5.63m en 5,62m!

Guus Nijkamp had zich vlot gekwalificeerd voor de finale 110mH en liep die sneller dan ooit : 14,21s - PR / CR en dat was goed voor de tweede bronzen medaille!

De derde wedstrijddag leverde de grootste verrassingen op: C-juniore (!) Lotte Haest werd 3e bij het polsstokhoogspringen MB met een nieuw PR (en CR) van 3.40m! Ze deed overigens maar liefst 16 sprongen aangezien ze op een lagere hoogte was begonnen dan haar directe  rivalen. De tweede SPADO springster Cindy Jansen (eveneens C-juniore) werd 13e met 2.70m.

Steeplelopers Norbert Weijenberg en Anouk van Gils waren beiden kanshebber voor een plak. Norbert was al twee jaar achtereen kampioen 2000m steeple (JB), en werd nu nipt tweede: de eerste zilveren medaille van dit toernooi voor SPADO. Anouk streed tot op de streep voor het brons op de 3000m steelpe maar kwam nét tekort: 11:13,30 om 11:13,33 voor Anouk. Wel een PR en een CR meisjes-A én Senioren. Bovendien ging ze met de bloemen naar huis: die kreeg ze van de sportieve bronswinnares Madelief Kok (AV Triathlon).

Gouden speerwerpster Emma van Arendonk (MA) behaalde op het kogelstoten eveneens een prima niveau: 6e plaats. Alleen bij discus ging het minder - 15e, ruim onder haar PR.

De finale 400m MB leverde een knappe 4e plaats op voor Meike Verdaasdonk, zij liep 59,21 sec.

Arjen de Kock (JA) haalde een hoogte van 3.80m op polshoog: 10e. Amy Hasselton werd 12e op het speerwerpen MB en Anouk Prop 10e op de 1500m MA.

Wislet de Hair was erg snel op de 200m maar werd gediskwalificeerd vanwege een valse start. Onder protest mocht hij wel lopen maar dat protest werd niet gehonoreerd.

De uitsmijter kwam van Fabian Biondina: hij verbeterde zijn PR verspringen met bijna een halve meter: in de laatste en beslissende poging sprong hij 6,93m ver. Fabian had lang als 3e gestaan met 3,76m, maar was net voorbij gestreefd door Damian Felter (PAC) met 3.90m. Alles of niets dus - en dan wordt het alles! Zijn afstand van 6.93 betekent tevens een verbetering van het 43 jaar oude clubrecord verspringen Jongens - B van Mike Nièpce.

Emmeloord 2018 was een geweldig toernooi waar alles in zat: spanning, strijd, soms teleurstelling maar ook topprestaties!

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten staat op atletiek.nu.(Terug naar boven)


Feestje in d'n Assieschuif bij huldiging Leukste Loopgroep RIO 2016
   (13-06-2018)

RIO 2016, de woensdagochtend dames loopgroep van SPADO werd vanochtend na de training gehuldigd vanwege de verkiezing tot Leukste Loopgroep 2018! De training werd deze keer verzorgd door Mona Videler, zij stond aan dekbasis van de loopgroep en was 7 jaar lang de trainer van de woensdagochtend dames loopgroep totdat Lian Kuiper het stokje van haar overnam.

ZuidWest TV kwam langs om opnamen te maken van de training en van de uitreiking van de prijs door Esther Slingendonk van de AtletiekUnie. De dames van RIO hadden hun naam en hun maat moeten doorgeven, en al snel werd duidelijk waarom: iedereen kreeg een mooi shirt en alle voornamen van de leden van RIO 2016 stonden vermeld op een meer dan levensgrote banner!

In Clubhuis d'n Assieschuif was het feest: er was koffie, taart, rozen voor iedereen en een boeket voor trainer Lian. Er werd gezongen, gespeecht, gelachen en geproost. Hoezo de Leukste Loopgroep van Nederland ?!?

De uitzending van ZuidWestTV is vanaf vrijdag 22 juni 10 uur 's ochtends een week lang elk uur te zien in het sportprogramma, en ook op de internetsite van ZuidWestTV.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...