Nieuws

Uitslag Kievitloop februari 2018
   (18-02-2018)

Klik hier ... voor de uitslagen van de KIevitloop van 18 februari 2018.


De laatste Kievitloop van het seizoen 2017 - 2018 vind plaats op zondag 18 maart.


Groeten,

Werkgroep Kievitlopen

(Terug naar boven)


Fabian Biondina en Anouk Prop: goud op het NK junioren; ook 2x brons voor SPADO
   (11-02-2018)

Het NK-indoor voor A- en B-junioren werd een groot succes voor de SPADO-atleten. Tweemaal goud, tweemaal brons en een aantal fraaie klasseringen en finaleplaatsen.

Goud was er voor hink-stapspringer Fabian Biondina (JB) en voor 800-meter loopster Anouk Prop (MA)! Bovendien wonnen Anouk van Gils (MA - 1500m) en Joost Sinke (JA - hoogspringen) beiden een bronzen plak.

Anouk van Gils was zaterdag de eerste die een medaille haalde:  brons op de 1500m in 4.47:29 min. Zij is op haar best op grote toernooien: vorig seizoen was ze al 4e bij de B-junioren en 3e bij de senioren.

Anouk Prop had zich zaterdag vrij makkelijk weten te plaatsen voor de finale 800m. Die finale werd een boemelrace, met dus een heel snelle laatste ronde. Daar bleek Anouk duidelijk de beste: in 2'19"23 werd ze Nederlands kampioen!

Fabian Biondina moest ook zaterdag en zondag aan de bak. Op zaterdag werd hij 6e op verspringen (6,26m) , maar achter 5 van zijn 6 sprongen kwam een kruisje te staan. Zondag bij het hink-stapspringen liet hij pas echt zien wat hij in huis heeft. Hij werd afgetekend Nederlands kampioen op hink-stapspringen. Zijn tweede sprong bleek de verste: 13,77m, PR en SPADO-clubrecord voor alle categorieën, en met die afstand zou hij ook bij de A-junioren bijna hebben gewonnen!


Fabian Biondina (hier bij het verspringen) en Anouk Prop (hier series 800) behaalden beiden goud op het NK indoor junioren. (Foto's Max Kooijmans)

Hoogspringer Joost Sinke (JB) leek deze winter aanvankelijk niet helemaal zijn niveau te halen, maar hij piekte precies op tijd en verbeterde zondag zijn PR tot 1.93m: goed voor de bronzen medaille.

Ook de andere SPADO-atleten zetten prima prestaties neer: sprintster Suzanne van Eijk pakte uit met de 4e plaats in de finale van de 200m in een nieuw clubrecord van 25,48 sec. Zaterdag was ze al 11e geworden op de 60m.

Amy Hasselton (MB), vorige week nog 3e op de NK meerkamp, behaalde een 6e plaats op verspringen met 5,47m en ook dat is een nieuw clubrecord. Op de 60mH miste ze net de finale, maar liep ze wel een prima tijd van 9.03 seconden.

Finaleplaatsen waren er ook voor hordeloopster Marijntje Huijge (MA). In de series verbeterde ze haar PR tot 9.30 sec (PR en CR). in de finale was er wat gedoe bij de start en bleef het bij 9.54 sec: 7e plaats.

Bij het polsstokhoogspringen was het deze keer Jip Haest die de aandacht trok: met een sprong van 3.90m behaalde hij een nieuw PR en ook de 7e plaats op het NK. Lotte Haest trad als 1e jaars C-junior aan tussen de oudere meiden. Ze bleef met 3.00 meter op polshoog en 11.60m op kogel juist onder haar beste prestaties.

Martin Oonincx tekende voor een heel snelle 400m (51,24sec: PR). Hij miste daarmee maar net de finale.  PR's waren er ook voor Merle van Elzakker (MA - 60m in 8.26 sec) en Tim de Wit (JA - hoogspringen: 1.85m), Wislet de Hair sprintte naar een tijd van 7,26 op de 60m en bleef 0,02 sec boven zijn beste tijd.

Alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.


Ook in het buitenland werden er een aantal prima indoorprestaties geleverd door SPADO - atleten.

Isa Videler verbeterde in Pittsburg (USA) meteen maar 2 senioren - clubrecords: op de 60mH (9,11sec) en de 400m (56,77 sec).

Corné Haast (M55) liep in Gent (België) naar een mooie tijd van 2.14.88 op de 800m: sneller dan zijn beste outdoortijd van 2017!

En Sven van Merode sprong eveneens in Gent op de prestigieuze IFAM-meeting over 2.15m: 4e plaats! Ook zijn pogingen over de 2.20m zagen er goed uit: hij lijkt klaar voor het NK Indoor senioren dat volgende week in Apeldoorn wordt gehouden. Aan dat NK zullen ook een aantal SPADO-junioren deelnemen die dit weekend al actief waren.

(Terug naar boven)


Amy Hasselton pakt brons op het NK indoor meerkamp; NK Masters: 3 x podium.
   (05-02-2018)

Het was een bijzonder veelzijdig weekend voor de SPADO-atleten. De oudste junioren trokken naar voor Apeldoorn het NK indoor. Daarbij twee deelnemers van SPADO: Arjen de Kock (JA) en Amy Hasselton (MB).

Amy Hasselton(foto) behaalde PR's op de 60mH (8,99 sec, meteen ook een CR), kogel en hoog. Voor aanvang van de afsluitende 800m stond ze nog vierde, maar als sterke loopster kon ze op het podium hopen. Net toen ze zou starten ging het brandalarm af in het Omnisport centrum en moest iedereen naar buiten. Anderhalf uur later  wist ze met een tijd van 2.23.89 min toch het brons te behalen. Haar puntentotaal was 3700 punten: PR en CR! Daarmee kwam ze uiteindelijk maar 34 punten tekort voor het zilver. " Voor mijn gevoel zat er nog meer in", aldus een "zeer blije" Amy.

Arjen de Kock toonde aan dit jaar veel snelheid in huis te hebben met goede prestaties op 60m, 60mH en ver. Hij behaalde uiteindelijk de 10e plaats in een sterk veld, waarbij hij bij de technische onderdelen door rugproblemen werd gehinderd.
De gedetailleerde uitslagen staan op atletiek.nu.


De Masters hielden hun NK indoor in hetzelfde weekend op dezelfde locatie. Vrijdag sprong Frank Bossers (M45 foto Ed Turk) naar het goud op het hink-stapspringen (10.91m). Een knappe prestatie, want zijn deelname hing de hele week aan een zijden draadje in verband met een pijnlijke hielblessure. Corné Haast (M55 foto) ging tweemaal van start (vrijdag de 400m en zondag de 1500m) en behaalde tweemaal brons. Op de 1500m koos hij ervoor "er meteen in te knallen" en er geen boemelrace van te (laten) maken, wat hem mogelijk een hogere plaats heeft gekost, maar "dit was veel leuker", aldus Corné.

  

Sprinter Roald van der Laan (M45) werd 9e op de 60m met een tijd van 8,71 sec. En Eric van der Linden (M55) werd 4e op kogelstoten met een nieuw CR van 9.13m. Uitslagen weer op Atletiek.nu


Het andere grote nieuws van afgelopen weekend is dat hoogspringer Sven van Merode (foto) in zijn woonplaats Etten-Leur is uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2017. Na 4 titels is dit een mooie en welverdiende bekroning op het succesjaar 2017 voor Sven!


In Zundert vormde de DJA-cross de afsluitende wedstrijd van de ARWB-regio12 crosscompetitie. Voor de jeugdcategorieën was er direct na de wedstrijden (uitslag) de prijsuitreiking voor het totaalklassement (pupillen, junioren), waarbij steeds de top-tien werd gehuldigd.

Mini-pupil Tessa Kusters werd in dat eindklassement 3e. MC-pupil Fay Keizer 6e, JC-pupil Teun van Herel 7e, MB-pupillen Nienke Kouwenberg 8e en Rowena Stok 10e, JB-pupil Stijn Bolders 4e, MA-pupillen Tinka Fokke en Lorijn Kessels 8e en 9e.

De Jongens-A pupillen was ook dit jaar de categorie met de meeste deelnemers. De SPADO pupillen scoorden goed met 4 lopers in de top-tien: Morris van Zandbergen 4e, Dyero Ijzermans 6e, Bjarne Maas 8e en Tristan van Meer 10e.

Bij de junioren domineerden ook dit jaar de D-juniores van SPADO: Eefke Leeuwis werd 1e in het eindklassement, voor Bodhin Kreeft. Floor Verkaart werd 5e, Selena Jansen 9e en Daphne Stok 10e. Bij de Jongens-D werd Tim Withagen knap 4e. De Meisjes-C had twee SPADO-atletes op het eindpodium: Isis Bakx werd 2e en Lisa Verkaart 3e. Bovendien was Britt de Grave nog 4e. Bij de Jongens-C werd Fabio Dudink 4e en Ravi Watzeels 6e.

De huldiging van de oudere junioren en de senioren en masters vindt pas eind februari plaats. Ondertussen werden er bij de modderige DJA-cross (uitslag) wel een aantal podiumplaatsen behaald: Stan de Deugd (foto Merijn de Jong) won bij de B-junioren na een sterk gelopen race en Merijn de Jong was de beste van de Masters-35. Machteld Verdaasdonk behaalde de derde plaats bij de dames V45 en Kees Franken (M55) pakte eveneens brons, in de gecombineerde categorie M45/M55/M65.

(Terug naar boven)


Geslaagde generale voor NK's bij 10e PEC Indoor
   (31-01-2018)

n aanloop naar de NK’s voor junioren A/B in het weekend van 10 en 11 februari en senioren een week later vormde het 10e PEC indoor in Apeldoorn voor verschillende SPADO atleten de laatste serieuze test. Met 3 nieuwe clubrecords en diverse persoonlijke records kan met gesproken worden  van een geslaagde generale.

Marijntje Huige (junior A - foto) opende de dag namens SPADO. Zij deed dit direct uitstekend met een nieuw clubrecord op de 60 meter horden (9.37 sec.). Een tijd die voldoende bleek voor het lopen van de finale later die dag. In die finale kwam zij tot een tijd van 9.56 sec. (5e tijd). Ook kwam Marijntje nog uit bij het hoogspringen waar zij een hoogte haalde van 1.60 meter.

Amy Hasselton (junior B) recentelijk overgekomen van het Roosendaalse Thor deed het kunstje van Marijntje korte tijd later nog eens knap over. Ook zij brak haar eigen clubrecord op de 60 meter horden met 0,02 sec. waardoor dit nu op 9,14 sec. staat. Bij het verspringen kwam Amy pas laat, maar net op tijd om zich te plaatsen voor de finale, op gang. Nadat zij protest had ingediend wegens hinderen bij de aanloop kreeg Amy nog een extra poging. Die laatste poging bleek net voldoende om zich alsnog te plaatsen voor de finale. Met een sprong van 5.32 meter eindigde zij 7e.

Voor een grote verrassing zorgde Meike Verdaasdonk (junior B) bij het verspringen. Zij wist haar persoonlijke record maar liefst 2 maal scherper te stellen. Via 5.20 meter ging het naar een afstand van 5.33 meter. Hierdoor eindigde zij zeer verdienstelijk op een 6e plek in de finale. Op de 400 meter bleef Meike later die middag een kleine 3 seconden onder haar persoonlijke record. Zij finishte in een tijd van 1.03.46.

Voor Trijntje van Elzakker, die als C-junior bij B-junioren deelnam op de 60 meter sprint,  dreigde het PEC indoor al te eindigen voordat het begonnen was. Na een ogenschijnlijk valse start mocht zij van de scheidsrechter echter toch terug in de startblokken. Zij klokte daarna een tijd van 8.40 sec.

Jip Haest (junior B - foto) kwam uit op de 60 meter horden. In pas zijn tweede horden wedstrijd van dit indoor seizoen liep hij naar een tijd van 9,09 sec. Bij het polsstokhoogspringen kwam hij tot een hoogte van 3.60 meter.

Marvin Lamers (junior B) sprintte naar een tijd van 7.73 sec. en kwam bij het verspringen tot een sprong van 5.41 meter. Hiermee eindigde hij 9e wat net niet voldoende bleek om zich te plaatsen voor de eindstrijd.
Ook Sam Versluijs (junior B) kan terugkijken op een succesvol PEC-indoor. Op de 60 meter horden liep hij maar liefst 0,16 sec. van zijn persoonlijke record af (8.87 sec).

Hoogspringers Sven Kolk en Joost Sinke (beiden junior B) kwamen pas laat in de middag in actie. Sven is op de weg terug na lang blessureleed. Op weg naar het NK bleef hij met een hoogte van 1.75 mtr slechts nipt onder zijn persoonlijke record van 1.80 mtr. Joost bepaalde zijn aanvangshoogte op 1.80 meter en had slechts 1 poging nodig om dit te halen. De lat ging vervolgens naar 1.85 meter. Drie pogingen bleken niet voldoende voor Joost om deze hoogte te bedwingen. Indien hij op het NK weet te pieken behoort hij tot een van de outsiders voor het podium.

Arjen de Kock (junior A - foto) ging foutloos over een hoogte van 4.00 meter bij het polsstokhoogspringen en wilde toen direct naar een hoogte van 4.20 meter. Deze hoogte kon hij niet overstijgen waardoor het clubrecord voorlopig nog alleen in handen blijft van Koen Haest.

Wicher Nijkamp (senior) etaleerde zijn stijgende vorm bij de 60 meter horden. Overtuigend liep hij in de finale in een scherpe tijd naar 8.13 sec. Een tijd die niet alleen goed was voor een 2e plaats maar die tevens een nieuw clubrecord betekende. Ook hij tankte hiermee het nodige vertrouwen voor het NK. Op de 60 meter sprint wogen de geleverde inspanningen van de 2 hordenraces door en zette Wicher een tijd neer van 7.14 sec.

Sven van Merode (senior) heeft over 2,5 week slechts 1 doel , het behalen van de Nederlandse titel bij het hoogspringen. Ook hij gebruikte de wedstrijd in Apeldoorn hiertoe als voorbereiding. Hij bereikte uiteindelijk een hoogte van 2.10 meter waarmee hij 1e werd.

Verslag Roel van Elzakker - foto's Max Kooijmans

(Terug naar boven)


Spado Spike januari 2018
   (26-01-2018)

De nieuwe Spado Spike van januari 2018, is hier te bezichtigen of te downloaden. Dit bestand is ongeveer 60 Mb, dus het duurt even.

 

 

 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...