Nieuws

Rabo Clubkas Campagne: €976,08 voor SPADO
   (19-04-2018)

De jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne, die op 16 april werd afgesloten, heeft voor SPADO een bedrag van 976,08 euro opgebracht. SPADO is van plan om het geld te investeren in trainingsmaterialen.

De leden van de coöperatieve Rabobank Zuidwest-Brabant hebben voor dit mooie resultaat gezorgd door een of twee van hun vijf stemmen op onze vereniging uit te brengen. Ieder die heeft gestemd: bedankt voor julie steun ! En tevens bedanken we Rabobank Zuidwest-Brabant voor deze mooie actie.

 

(Terug naar boven)


SPADO wint vier medailles op NSGK RaceRunning Cup in Nijmegen
   (16-04-2018)

Op 14 april 2018 vond in Nijmegen de derde NSGK RaceRunning Cup plaats. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen laten zien dat RaceRunning duidelijk in de lift zit. In 2016 waren er nog ca. 20 deelnemers, terwijl er dit jaar zo’n 50 RaceRunners in Nijmegen met elkaar de strijd aangingen.

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan RaceRunning een geschikte sport zijn. Atletiekvereniging SPADO is in mei 2017 gestart met een groep RaceRunners en ondertussen sporten er wekelijks 10 atleten. Twee van hen deden in Nijmegen mee aan de wedstrijd.

Stef Olree won hierbij overtuigend een zilveren medaille op de 60 meter in een tijd van 13.17 seconden. Op zowel de 100 meter als de 400 meter werd Stef 5e in zijn categorie.

De tweede atlete, Inez Walrave, won verrassend genoeg drie medailles. Neemt Inez soms op de training extra rust, tijdens de wedstrijd gaf ze vol gas en won hierdoor twee zilveren en één bronzen medaille. Zilver won Ine op de 60 meter (16.26 seconden) en op de 400 meter (1.45.50 minuut). Op de 100 meter haalde Inez brons in een tijd van 25.79 seconden. Al met al goede resultaten om het zomerseizoen mee te starten.

Meer weten over RaceRunning? Zie http://racerunning.nl


Stef Olree en Inez Walrave in actie op het NSGK-Nijmegen (foto's Else Carrière / NSGK)

(Terug naar boven)


Competitienieuws: pupillen en A / C / D junioren scoren hoog
   (15-04-2018)

De eerste competitierondes zitten erop. De SPADO jeugd liet afgelopen weekend zien goed uit de winter te zijn gekomen.

De pupillen gingen op bezoek bij THOR  in Roosendaal voor de eerste Athletic Champs wedstrijd van het seizoen. Bij de B/C/D-pupillen pakten Tijn Janvier, Tessa Kusters, Nigel Kerpel en Joan Zwakenberg een berg punten en bij de A-pupillen lieten Tinka Fokke, Fenne Bijhouwer en Georgina Blaine mooie prestaties zien op de werponderdelen. Dyero Ijzermans en Barne Maas bleven maar gaan op de 6-minutenloop: 1575m.
Alle uitslagen, die van de teamsen van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

In Zierikzee traden de C/D junioren aan met maar liefst 8 teams. Team-1 van de jongens-C, jongens-D, meisjes-C én meisjes-D behaalden de overwinning in de poule. Individuele ereplaatsen waren er voor C-junior Jesper van Meer (1e bij het hoogspringen met 1.60m, 2e op de 100m en ook op de 100mH),  Robbert Maas - hij won speer en discus (34.30m - PR) en werd 4e met de kogel. Largo de Leeuw sprong naar de 2e plaats op ver.

Pim Nuijten was de uitblinker bij de D-junioren: hij won zowel het speerwerpen als het kogelstoten.

De C-meisjes wonnen het gros van de onderdelen: Lotte Haest was nr.1 op kogel , discus en verspringen, Trijntje van Elzakker won de 80mH - voor Amber van de Klundert - en was ook goed op hoog en op de sprint. Isis Bakx werd 2e op de 800 meter.

D-juniore Selena Janssen won het hordelopen met overmacht. Anouk Verdaasdonk won het verspringen én de 60 sprint, voor Bodhin Kreefft. Bodhin werd ook derde op de 1000 meter, achter Eefke Leewis die een nieuw PR van 3.13 min. liep.

In de landelijke competitiestand staan de jongens-C 15e, de jongens-D 55e, de meisjes-C 10e en de meisjes-D 6e.

Alle uitslagen, die van de teams en van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

De A-junioren jongens en meisjes gingen met hoge verwachtingen naar De Kuip (in Uden) voor hun eerste wedstrijd. Terecht, zo bleek, want zowel de A-jongens als de A-meisjes behaalden de eerste plaats in de poule. Landelijk staan ze er goed voor: de jongens staan 4e en de meisjes gedeeld 3e!

Martin Oonincx (2x), Job Visscher, Fabian Bbiondina, Emma van Aarendonk, Anouk Prop en Anouk van Gils wonnen allen hun onderdeel.
Alle uitslagen, die van de teams en van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

 

(Terug naar boven)


BML'18: winst voor Mels Lambregts en Laurey van den Berge + 4 Brabantse kampioenen
   (15-04-2018)

Een mooie editie was het - de 20e DRV Bergse Monumenten Loop. Het bleek toch nog best warm voor veel lopers en het parcours was ook niet gemakkelijk, zo viel na de finish te beluisteren.

Desondanks werden er topprestaties geleverd: Mels Lambregts (THOR) , de snelste loper op de 10 km, won in  32'45" min. Op de 5 km liep Coen Zandvoort (Running Breda) erg vlot naar een tijd van 16'05" min

Snelste dame op de 10 km was Laurey van den Berge (Flakkee) in 39'24" en op de 5 km Jil Geluk (Olympia Halsteren), met een tijd van 21'11" min.

De Businessrun werd evenals vorig jaar gewonnen door het team van Roncalli, terwijl bij de Kidsrun Gijs van der Velden (SPADO) en Tinka Fokke (SPADO) het eerst terug waren op de Grote Markt.

Vier lopers mogen zich in 2018 Brabantse kampioen 10 km noemen: Sanne van Gils (V / SPADO), Ton Huijben (M35 / Scorpio), Roel van Nes (M45 / AV Standdaarbuiten ) en John van Tilburg (M55 / avVN).

De uitslag staat op de website van de BML en is ook te zien via mylaps.

Foto's van Jos van de Reep staan op zijn site en twee series van Diederick van Buren staan op de facebookpagina van de BML.

 

 

Startschot

Zo'n 450 deelnemers hadden zich gemeld voor een van de onderdelen van de BML. Na een muzikale warming-up klonk het eerste startschot om 12 uur, voor de 5 km en de Businessrun voor teams. Even later was het de beurt aan de jeugd. Zij waren ook het eerst terug op de Grote Markt, want hun ronde was 1 kilometer. Winnaar Gijs van de Velde (10 jaar) had zijn loop goed ingedeeld: hij liep lang als derde maar 'met een eindsprint op het laatste stuk' wist hij twee jongens voor hem te passeren.

Een van de jongste deelnemers was Iris Buijsen (5 jaar). Zij liep samen met haar vader en finishte in gezelschap van een medeloopster aan wie ze onderweg had gevraagd of ze 'ook moe' was.

Gezelschap

Terwijl de laatste lopertjes onder de finishboog liepen, naderden de snelste 5 km lopers al. Winnaar Coen Zandvoort liep aanvankelijk in het spoor van Mitchell Franken. De snelle man van SPADO, die nu uitkwam voor het businessteam van Runnersworld moest Coen echter op het steile knikje ter hoogte van café Die Twee laten gaan.

De Businessrun werd overigens gewonnen door het sterke team van Roncalli, bestaande uit Jesse van de Ven, Ruben Tock en Jack Govers.

Een mooie tijd onder de 20 minuten werd ook neergezet door de SPADO-junior Axel Linders.

Jil Geluk uit Halsteren was de snelste dame op de 5 km. Zij is na een winter crossen in goede vorm en noemde de loop 'gezellig, met die muziek'. Zij werd gevolgd door Dianne van Eekelen en Natalie Sinke. Met een tijd van 23 minuten hielp Elise Wildhagen haar team Runnersworld (met Mitchell Franken en Jaco Rip)  naar de tweede plaats.

Herstellen

Zo'n 200 lopers gingen om 1 uur van start voor de 10 kilometer en het Brabants Kampioenschap 10 km op de weg. Na de eerste van 2 ronden kwam Mels Lambregts samen met de sterke Zeeuw Martijn de Kok door. Even later zou hij moeten lossen 'door de warmte', maar ook Martijn kreeg het zwaar, zodat Lambregts na 8 km weer kon aanhaken en met een lange versnelling de winst kon opeisen.

Achter dit tweetal kwamen de lopers een voor een geheel gesloopt binnen door de felle strijd om de ereplaatsen van het Brabants kampioenschap. Alleen Roel van Nes - winnaar M45 - had op de dalende delen van het parcours 'kunnen herstellen', waar veel lopers moeite hadden gehad om de inspanning goed te verdelen over het bepaald niet vlakke parcours. Ook Tom Huijben (M35) was 'te snel gestart', maar bleek toch genoeg over te hebben om Brabants kampioen te worden - hij was eerder al eens tweede geweest. De derde kampioen John van Tilburg (M55) bleek een week na de Marathon van Rotterdam alweer voldoende hersteld voor een mooie prestatie.

Middenstuk

Snelste dame van de middag was de Zuid-Holandse Laurey van den Berge. Zij liep zoals wel vaker onder de 40 minuten. Achter haar behaalde Sanne van Gils met een gelijkmatig tempo de Brabantse titel, voor V45 Fannie van Bree en Jeanine van Overveld.

Bij de finish werd ook Karlijn Uiterwaal - in het blauwe DRV shirt - gefeliciteerd met haar tijd onder de 47 minuten. Voor haar was "het middenstuk - van 3 tot 7 km" zwaar geweest, vanwege het stijgen en dalen.

Tevreden gezichten na afloop bij Guus Gomes, Erik Gomes en Jasmijn van Koetsveld, drie leden van hetzelfde gezin. Guus (15) had 'na anderhalve week trainen' zijn vader voor het eerst achter zich weten te laten, en Jasmijn was blij dat ze (ruim) binnen het uur was gefinisht.

De muziek langs de route, de gezellige drukte op en rond de Grote Markt, de inzet van alle vrijwilligers, het waren allemaal ingrediënten voor een prima sfeer, zondagmiddag in Bergen op Zoom. 

(Terug naar boven)


Uitslag voorronde Schoolatletiek
   (11-04-2018)

De volledige uitslag van de voorronde Schoolatletiek 2018 is bekend. Deze wedstrijd voor basisscholen werd op 11 april 2018 gehouden bij Spado op sportpark Rozenoord.

Ook de finale wordt bij SPADO gehouden, op zaterdag 26 mei, Sportpark Rozenoord.

 

Meisjes:

1. De Stappen - Wouw

2. De Noordster - Bergen op Zoom

3. De Borghoek - Bergen op Zoom

Jongens:

1. De Borghoek - Bergen op Zoom

2. De Stappen - Wouw

3. Lodijke - Bergen op Zoom

 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...