Nieuws

SPADO clubkampioenschappen: voorlopig chronoloog
   (05-07-2018)

Het voorlopig chronoloog vrijdag en zaterdag van de SPADO clubkampioenschappen 2018 staat op de wedstrijdkalender.


SPADO Clubkampioenschappen 2018

Datum: vrijdagavond 28 september en zaterdag 29 september

Locatie: Sportpark Rozenoord.

Besloten wedstrijd (meerkamp)

Bestemd voor: Pupillen, Junioren, Senioren, Masters en G -atleten

Aanvang:

  • Vrijdag: 19.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 uur voor de meerkamp

Voorinschrijving

Nog gesloten

Iedereen (ook pupillen):

Straks mogelijk tot 25 september 2018 via Atletiek.nu

Alléén inschrijven voor de 4x400 mtr vrijdag gaat via wedstrijdsecretariaat@spado.nl

Wedstrijdsecretrariaat:

Doreen Ooms

0614047584

wedstrijdsecretariaat@spado.nl

Na-inschrijven:

  • 4 x 400m: tot 1 uur voor de wedstrijd
  • Niet mogelijk voor de meerkamp

 

(Terug naar boven)


D-junioren meisjes als 9e naar landelijke finale.
   (02-07-2018)

De derde en laatste competitiewedstrijd voor de C/D juniorenteams was beslissend voor eventuele finaleplaatsen: de SPADo-teams stonden er vrij goed voor: zowel de C-jongens, de C-meisjes en de D-meisjes maakten nog kans op een top -12 positie.

SPADO was naar Zevenbergen gegaan met maar liefst 8 teams.

Bij de jongens C-junioren liep Jesper van Meer naar de overwinning op de 100m. Hij liep voor het eerst onder de 12 seconden, wel met iets te sterke wind mee. Een dik PR liep Jesper op de 300m Horden, waarop hij als 2e finishte.

Robbert Maas won het discuswerpen en werd 4e op kogel. Jochem Huijbrechts was als lid van team-2 de beste SPADO verspringer van de dag.

Pim Nuijten behaalde voor de D-jongens een 1e, 2e en 3e plaats op speer, discus en kogel.

De 300m horden van Trijntje van Elzakker (meisjes C-junioren) was van een bijzonder hoog gehalte: 46,85 sec, ruim 2 tellen onder haar PR - landelijk de 4e tijd van de dag. Trijntje won ook het verspringen. Lotte Haest werd eerste op het kogelstoten.

Bij de D-meisjes sprong Anouk Verdaasdonk het verst en werd ze tweede op de sprint. Eefke Leeuwis behaalde ook een tweede plaats, op de 1000m, voor Bodhin Kreefft (3e). Zij werd ook al 4e op de 60m. Meerkampster Selena Jansen snelde naar de overwinning op de 60m Horden in 10.80 sec, was ook 1e met de discus en werd daarnaast nog 2e bij het hoogspringen. 

In de eindstand van de poule bleek dat de C-jongens, de C-meisjes en de D-meisjes allen met de overwinning naar huis konden, de D-jongens werden derde.

De D-meisjes mogen aan de landelijke finale deelnemen, dankzij een fraaie 9e plaats in het eindklassement. De C-jongens en C-meisjes eindigden als 16e, de D-jongens als 52e.

Op atletiek.nu staan alle uitslagen van de wedstrijd in Zevenbergen en de prestaties van de SPADO atleten individueel en de teamklassementen. De landelijke competitiestand staat op atletiek.nl.

C/D Junioren in Zevenbergen - Foto's Kees Knuit

(Terug naar boven)


Alle pupillenteams naar de finale!
   (02-07-2018)

De SPADO pupillen hadden dit weekend hun laatste competitiewedstrijd. Alle pupillenteams wisten in Etten-Leur hun poule te winnen; de A, B/C én minipupillenteams mogen hierdoor naar de Brabantse finale in Waalwijk.

De wedstrijd in Etten-leur was de vierde Athletic Champs van het seizoen. Ondanks het warme weer was de sfeer prima en werden er mooie prestaties geleverd.

Zo leveren de team-estafettes en pendel-estafettes keer op keer een berg punten op voor de SPADO pupillen.

Alle uitslagen van Etten-Leur staan op atletiek.nu. De uitslagen van de A-, B/C en de Minipupillen individueel staan hier , de teamuitslagen zijn hier te vinden.

De eindstand van de pupillen is te downloaden als pdf en is ook te zien op atletiek.nu. Daaruit blijkt dat de A-pupillen uiteindelijk vrij ruim hebben gewonnen, terwijl het bij de B/C en de minipupillen nog erg spannend was!

De SPADO A-pupillen, B/C pupillen en Minipupillen én de pupillen op de foto met twiintigvoudig Nederlands kampioene Melissa Boekelmans. 
(foto's Helen Stok).

(Terug naar boven)


Seniorenteams handhaven zich rechtstreeks in de 1e divisie
   (01-07-2018)

De seniorenteams van SPADO hebben zich bij de afsluitende competitiewedstrijd in Rotterdam rechtstreeks verzekerd van een plaats in de 1e divisie, het een na hoogste niveau van Nederland. Daarvoor was een top-8 plaats nodig in de competitie. Het herenteam eindigde daarin als 6e, het damesteam werd 5e in de eindstand.

Daardoor ontlopen beide teams de promotie/degradatiewedstrijd die in september wordt gehouden. Vorig jaar hadden de teams die wedstrijd nog nodig om het verblijf in de 1e divisie met een jaar te verlengen.

Sven van Merode tekende bij de mannen in Rotterdam voor de enige individuele overwinning van SPADO met een sprong over 2.10m op hoog: 12 punten.

Guus Nijkamp werd 3e op de 110m horden, voor Wicher Nijkamp (4e). B-junior Norbert Weijenberg snelde op de 3000m Steeple naar de 5e plaats in een dik PR: 10:09,86 min!. Arjen de Kock sprong ook een PR op polshoog: 4.20m - 6e plaats.

De werpers Joost Dumas en Stephan Huis In't Veld zetten - naast hun prestaties op de werpnummers - ook goede tijden neer op de sprintafstanden: Joost liep 11,46s op de 100m en Stephan liep 23,28 op de 200m! daarmee waren ze maar net achter de broers Nijkamp, die de punten pakten op de sprintafstanden.

Mitchell Franken behaalde met zijn 6e plaats op de 800m 7 punten voor SPADO. Op de 5000m kwam Master 35 Martijn Potappel tot een nieuw PR én 2 punten, wat het totaal voor SPADO op 91 bracht . Eindstand: de 6e plaats in de competitie.

Bij de vrouwen behaalde Linda Prop een tweede plaats op het onderdeel kogelslingeren.

B-juniore Meike Verdaasdonk verbeterde haar PR op de 400m tot 58,67sec en werd daarmee 3e! Yvette Caldenhove werd 4e op het polsstokhoogspringen en Anouk van Gils 5e op de 800m. Haar oudere zus Sanne liep de 3000m in 11.07,23: 8e plaats - 7 punten. De pechvogel én doorzetter van de dag was Amy Hasselton: zij kwam p ude 400m horden hard ten val, krabbelde weer op en liep de wedstrijd uit om toch 2 punten binnen te halen.

De dames kwamen in totaal tot 74 punten. In de eindstand staan ze daarmee op de 5e plaats!

De uitslagen van de wedstrijd in Rotterdam, de individuele uitslagen van de SPADO atleten en de teamuitslagen staan op atletiek.nu. De competetitiestanden 1e divisie vrouwen en 1e divisie mannen staan taan op atletiek.nl.

(Terug naar boven)


Zilver voor Sven van Merode op NK Atletiek
   (24-06-2018)

Hoogspringer Sven van Merode (SPADO) behaalde met een hoogte van 2.11m de zilveren medaille op het NK Atletiek in Utrecht. Nadat op 2.05m het merendeel van de tegenstanders al was uitgevallen, was het op 2.11m al duidelijk dat Sven minimaal tweede zou worden. In de strijd om goud sloeg hij 2.14 en 2.17 over en deed hij twee pogingen op 2.20m, wat voor Sven een nieuw PR zou zijn. Helaas zat dat er deze keer nog niet in voor de kampioen van 2017, die evengoed blij was met de de zilveren plak.


Sven haalt 2.11m (foto @MaxKooijmans)

Het was een mooie afsluiting van een voor SPADO succesvol driedaags toernooi. Met een hele reeks finaleplaatsen en top-8 klasseringen konden de SPADO atleten tevreden zijn.
Wicher Nijkamp én zijn jongere broer Guus haalden beiden de finale 110m Horden in tijden ruim onder de 15 seconden, en werden daarin respectievelijk 6e en 8e.

De kersverse juniorenkampioene speerwerpen Emma van Arendonk werd met een worp van 44,23m 6e in het sterke seniorenveld (vier werpsters boven de 50m), na in de kwalificaties al bijna 47 meter te hebben geworpen.

Anouk van Gils liep in een tijd van 11.32 min. naar de 8e plaats op de 3000m Steeple.

 
Anouk van Gils en Linda Prop (foto's @MaxKooijmans)

Alle SPADO kogelslingeraars wisten vrijdag al de finaleronde te bereiken. Stephan Huis In ‘t Veld verbeterde daarin op zondag het clubrecord tot 51,41m en werd 5e, voor Joost Dumas( 6e). Linda Prop werd op hetzelfde onderdeel 6e bij de dam, zij head evenwel op nog iets meer gehoopt.
De grote SPADO delegatie was in Utrecht ook getuige van een goede serie (12e) en halve finale 100 meter, onder pittige omstandigheden (kou en tegenwind), van Laura van Haaften, de 10e plaats Hinkstapspringen voor Fabian Biondina, sinds vorige week Nederlands kampioen bij de B-junioren, de 10e plaats 800m voor Anouk Prop (halve finale) en de 11e plaats voor Isa Videler op het onderdeel verspringen met een afstand van 5.63m.

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten staan op atletiek.nu.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...