Nieuws

Eerste Athletic Champs competitiewedstrijd voor pupillen bij SPADO
   (13-05-2017)

Op zaterdag 13 mei organiseerde SPADO voor het eerst een Athletic Champs competitiewedstrijd voor pupillen. Bij deze wedstrijd 'nieuwe stijl' sporten de pupillen meer als een team, komen ze vaker aan de beurt en is de wachttijd tussen de onderdelen minimaal. Ondertussen komen de basistechnieken van atletiek aan bod bij onderdelen als hurkhoogspringen, bandslingeren, 4- of 6 minuten loop en polsstokverspringen.

In totaal 16 teams van West-Brabantse (Regio 12) verenigingen begonnen om 10 uur onder prima omstandigheden aan hun wedstrijd. Het doel was om als team zo veel mogelijk punten te verzamelen voor een eventuele finaleplaats.

SPADO deed mee met 5 teams van 7 tot 9 atleten - jongens en meisjes door elkaar. Twee teams met A-pupillen, een met B- en twee met C/D pupillen.

 

Het team van B-pupillen onder leiding van trainer Jacqueline van de Werfhorst begon meteen goed, met een derde plaats bij de Teamestafette. Mathijs Buijs, Tessa Noom en Tristan van Meer sprokkelden vervolgens een berg punten bijeen met Vortexwerpen, Lorijn Kessels en Matthijs 'vlogen' bij het Hurkhoogspringen, en Isis Hendrikse en Lorijn, Tristan en alweer Matthijs slingerden de band meer dan 10 meter ver. Volgens Matthijs was dit 'tot nu toe' het leukste onderdeel.

Marte Visser, Lotte en eigenlijk iedereen ging daarna vlot over de horden. Bij de 40m sprint wisten Marte en Matthijs binnen de 7 seconden te finishen. De trainers lieten de atleten maximaal drie keer lopen - heel slim, want daardoor hadden de pupillen nog voldoende energie om, zoals Mees Janvier het formuleerde, "alles eruit te knallen" op het laatst onderdeel 'meters maken' ( 4 minuten - loop). Met afstanden van 800 tot 1050 meter slaagden ze daar prima in.

Door op alle onderdelen goed te scoren behaalden de B-pupillen met maar liefst 2200 punten de eerste plaats in de categorie B/C/D. Ook de andere SPADO teams scoorden goed. De twee C-en minipupillenteams staan 5e en 6e in dezelfde categorie, de A-pupillen staan respectievelijk 2e en 5e.

Onder de SPADO - vrijwilligers was de opzet van deze wedstrijd het gesprek van de dag. Anders dan anders, zo was de heersende mening, maar iedereen kon zien dat het plezier eraf spatte, met name bij de jongere categorieën. Dat bleek overduidelijk toen bij het afsluitende 'meters maken' de klaarstaande lopertjes het aftellen van de speaker overnamen en na 'vijf - vier - drie - twee - een - nul !' gezamenlijk enthousiast vertrokken voor hun 4 minutenloop.


SPADO B-pupillen: Matthijs, Tristan, Marte, Isis, Amy, Lotte, Mees, Lorijn, Tessa. Begeleiders Jacqueline en Jesper.


B-pupillen in actie bij Athletic Champs

 

Resultaten:

 

A-pupillen

DJA team 1 2014

SPADO team 1 (A2) 1961 uitslagen

AV Groene Ster 1864

THOR team 1 1776

SPADO team 2 (A1) 1708 uitslagen

ARV Achilles 1537

THOR team 2 1343

DJA team 2 1284

 

B/C/D - pupillen

SPADO team 1 (B) 2200 uitslagen

THOR team 1 2096

ARV Achilles team 1 1984

ARV Achilles team 2 1970

SPADO team 2 (C/D) 1929 uitslagen

SPADO team 3 (C/D) 1744 uitslagen

THOR team 2 1599

DJA 1284

 

Volledige uitslagen:

Zie atletiek.nu, evenals voor de uitslag van de meerkamp, het teamklassement en het verenigingsklassement pupil A, pupil B en pupil C/D.

 


Ogenblik a.u.b. ...