Nieuws

Sven van Merode springt limiet voor EK Junioren
   (18-06-2017)

Op 17 juni 2017 is Sven van Merode er tijdens de "Gouden Spike" wedstrijd in Leiden in geslaagd om de kwalificatie limiet van 2.13m te springen voor deelname aan het EK junioren. Het EK wordt half juli gehouden in Grosseto in Italië.


Gouden Spike wedstrijd
De Gouden Spike wedstrijd is een wedstrijd van hoog niveau. De top van Nederland maar ook atleten uit omringende Europese landen zijn daarbij aanwezig. Zo ook bij het hoogspringen met deelnemers uit België en Duitsland.
De wedstrijd in Leiden begon voor Sven met wat foutsprongen maar vanaf de 2.05m kwam hij goed op gang en verliep de wedstrijd erg goed. Bij het behalen van de 2.13m - en de overwinning - was de ontlading en blijdschap erg groot. Met het behalen van de limiet mag hij namens Nederland deelnemen aan het EK voor junioren.

 

Wedstrijden eerder dit jaar
Dit jaar is Sven later dan anders aan zijn buitenwedstrijden begonnen. De wedstrijden in mei stonden in het teken van het werken aan techniek en haalde hij hoogtes tussen de 2.00m en 2.05m. Voor juni stonden wedstrijden op het programma om limietpogingen te doen. Hierin is hij dus ook geslaagd.

Vooruitblik NK's en EK junioren
Over twee weken staat het NK voor junioren in Vught op het programma. Deelname aan het NK voor senioren in Utrecht is nog even afwachten aangezien dit in het weekend voorafgaand aan het EK junioren gepland staat en het afhangt wanneer er wordt afgereisd naar Italië.

 


Meer weten over Sven
Wil je Sven volgen of meer van hem te weten komen kijk dan eens op www.svenvanmerode.nl of volg Sven op twitter

(met dank aan Friso van Merode)


Ogenblik a.u.b. ...