Nieuws

Drie SPADO-junioren Nederlands kampioen op NK Atletiek
   (03-07-2017)

Het NK Atletiek voor A- en B-junioren, afgelopen weekend in Vught, leverde voor AV SPADO een ongekende oogst aan eremetaal op. De SPADO-junioren behaalden maar liefst 12 medailles, waaronder drie gouden. Nooit eerder werd er door SPADO - atleten zo goed gepresteerd op zo veel verschillende onderdelen.

Isa Videler (MA) won op zaterdag goud op haar specialiteit de 400 meter horden in 1’01”17 sec. De dag erna wist ze ook nog brons op de 400 meter te behalen in 56”77 sec. Beide afstanden in een nieuw persoonlijk record (PR).

Sven van Merode (JA) was gezien zijn prestaties - hij kwalificeerde zich onlangs voor het EK junioren in Italië - de grote favoriet bij het hoogspringen en maakte het waar: goud met 2.07m.

Norbert Weijenberg (JB) prolongeerde zijn titel op de 2000m steeple overtuigend in 6’25”30 min. Kogelslingeraar Stephan Huis in ’t Veld (JA) had bij de competitiewedstrijden al laten zien bij de nationale top te horen. Hij slingerde in Vught de 6 kilo zware kogel vele meters verder dan zijn vorige PR en behaalde de 2e plaats met 54.71m.

Emma van Arendonk (MA) zag haar consequente trainingsarbeid van de laatste maanden beloond en wierp de speer verder dan ooit tevoren: ze werd tweede met 45.54m (PR). Ook Jeroen Maas (JA) bewees nog maar eens een groot speerwerptalent te zijn: zijn uithaal van 55.62m (PR) bleek goed voor brons te zijn.

Grote progressie maakt ook hordenloper Guus Nijkamp (JB): hij werd in een zeer spannende race derde op de 110m horden, waarbij hij zijn PR met 0,28 sec aanscherpte tot 14”08 sec. Anouk Prop (MA) had op tijd de topvorm weer gevonden op de 800 meter: brons in 2’13”26 (PR), waarbij ze in het laatste stuk nog dicht bij nr.2 kwam. Martin Oonincx (JA) werd derde op de incidentrijke 400m horden. Zijn finalerace viel vrijdag letterlijk in het water en werd zaterdag overgelopen met brons als resultaat. Anouk van Gils (MB) liep in een strak tempo naar een nieuw PR op de 2000m steeple, 7’12”11 min: brons op het NK.

De grootste verrassing kwam van Fabian Biondina (JB) : hij is pas sinds enkele maanden overgestapt op het hinkstapspringen en behaalde als eerstejaars B-junior meteen de zilveren medaille, door met 13.69m ruim een meter verder dan zijn oude PR te springen.

Isa Videler weet dat het goud binnen is op de 400m horden.

 

Concentratie bij Sven van Merode - hij haalt goud met 2.07m.

Emma van Arendonk oogt juist ontpannen met de kogel - de medaille op speer heeft ze al op zak.

Jeroen Maas werpt de speer naar ruim 55 meter: brons!

Anouk van Gils blij met brons op de 2000m steeple   (foto's Max Kooijmans) 

Nog meer finaleplaatsen en topprestaties: Joost Sinke (JB) werd 4e bij het hoogspringen, Suzanne van Eijck haalde de finale bij 100m én 200m sprint, Jim van Gorcum (JA) haalde ook op zowel de 100m en de 200m de finale. Charlie van Gorcum (MB) zat in de finale van de 100m horden en Arjen de Kock sprong voor het eerst over 4.00m bij het polsstokhoogspringen.

Youri Sheppard (JA) werd vijfde bij het speerwerpen. Emma van Arendonk (MA) - tweede op speer - werd ook nog 6e op kogel en 8e bij het discuswerpen. Marijntje Huige (MB) werd 6e bij hoogspringen en A-juniores Sanne van Gils en Anouk Prop eindigden 8e op respectievelijk de 5000m en 1500m.

De volledige uitslagen van de wedstrijd in Vught zijn hier te vinden op atletiek.nu, de uislagen van de SPADO-atleten staan hier.Ogenblik a.u.b. ...