Nieuws

Vijf Brabantse titels voor vier C/D junioren
   (10-07-2017)

Bij de Brabantse kampioenschappen atletiek voor C- en D-junioren in Uden hebben vier SPADO-atleten vijf titels in de wacht gesleept. Bovendien keerden ze met nog twee zilveren medailles huiswaarts.

Lotte Haest (MD) wierp zondagochtend de discus 35,05 meter ver en werd daarmee de eerste Brabantse kampioene van de dag. Ze won later ook het kogelstoten met een afstand van 13,24m. Ook Trijntje van Elzakker (MD) behaalde meerdere medailles: ze werd Brabants kampioene verspringen met een sprong van 4,74m. en werd bovendien tweede op de 60m (8.51s) en ook tweede op de 60m horden (9.61s), Bij beide afstanden werden vooraf series en halve finales gelopen, zodat Trijntje deze dag 8 keer voluit moest gaan - met de estaffette erbij. Ze had ervoor gekozen om maar een keer ver te springen, wat genoeg bleek te zijn voor de titel.

C-junior Job Visscher bleek net op tijd zijn topvorm te hebben bereikt en prolongeerde zijn titel op de 800m in een nieuw PR van 2.06,39 min. Ook bij de C-juniores won een Spado-atlete de 800m: Meike Verdaasdonk liep op het laatste rechte eind weg van haar tegenstanders en snelde in een tijd van 2.22,33 min. naar het goud.

 

Start van de 60m met Anouk Verdaasdonk (baan 7) en Trijntje van Elzakker (baan 5)

Meike Verdaasdonk wint de 800 meter in een nieuw PR    (foto's Kees Knuit)

Een vierde plaats was er voor Robbert Maas (JC) op het sterk bezette speerwerpen; voor het eerst als C-junior wierp hij ook verder dan 40 meter. Alysa Sheppard (MD) werd op hetzelfde onderdeel vijfde, Renske Nuijten (MC) en Pim Nuijten (JD) werden beiden 7e op speer.

Een vierde plek en een PR was er voor Ramon Biondina (JC) op de 100m horden. Lotte Haest werd ook nog vijfde op de 60m horden, Eefke Leewis (MD) behaalde de 7e plaats op de 1000m, evenals Anouk Verdaasdonk (MD) bij het verspringen. Zij haalde ook de halve finales op de 60m sprint.

Matthijs Verbeek (MC) liep een PR op de 800m en werd ook 7e. Isis Bakx en Lisa Verkaart (MD) werden 11e en 12e op de 1000m, waarbij Lisa een nieuw PR van 3.28.37 min. liep.

Twee SPADO-estafetteteams deden mee: de meisjes-D werden vijfde, terwijl de jongens-C gediskwalificeerd werden vanwege een foute wissel - eigenlijk de enige teleurstelling van de mooie sportdag voor de SPADO-junioren.

Alle uitslagen van de kampioenschappen en van de SPADO-atleten zijn te vinden op atletiek.nu

 


Ogenblik a.u.b. ...