Nieuws

SPADO D-junioren en pupillen in de prijzen
   (04-09-2017)

Bij de Nationale D-spelen in Amsterdam - het officieuze NK voor D-junioren - hebben de SPADO-atleten op zondag 3 september maar liefst drie gouden en twee bronzen medailles behaald. In het Olympisch Stadion won 2e-Jaars D-juniore Lotte Haest het polsstokhoogspringen met een hoogte van 3.10 meter. Daphne Lambrechts pakte op dat nummer brons, voor Cindy Jansen, eveneens van SPADO.

Spannend was het bij het discuswerpen. Een laatste worp van 37,57m leverde Lotte Haest een PR/CR en haar tweede titel op! Trijntje van Elzakker had vorig jaar de 60m horden al gewonnen. Dankzij haar goede techniek prolongeerde ze haar titel in een tijd van 9,53s. Ze werd ook nog zevende bij het verspringen bij de D2's met een sprong van 4.62m.

Anouk Verdaasdonk werd vijfde bij het verspringen van de 1e-jaars D-juniores (4.49m - PR) en veroverde even later brons op de 1000m steeple. Laureen Dudink werd op dat onderdeel knap 5e met een nieuw PR. Alysa Sheppard behaalde een fraaie 6e plaats bij het speerwerpen, Pim Nuijten - eveneens op speer - miste nipt de finale; hij werd 9e, maar met een PR. Cindy Jansen zette ook een PR neer op de 60m.

Eerstejaars D-juniore Eefke Leeuwis liep naar de 10e plaats op de sterk bezette 1000m. Isis Bakx werd bij de 2e-jaars 26e op datzelfde onderdeel. Jochem Huijbrechts nam deel aan het hoog- en verspringen en werd daarop respectievelijk 13e en 30e als 2e-jaars D-junior.

Alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

 

 

top: Lotte Haest op de D-spelen [  foto's Max Kooijmans ]
boven: Trijntje van Elzakker; Jochem Huijbrechts
onder: Cindy Jansen; Anouk Verdaasdonk en Laureen Dudink 


Voor de SPADO-pupillen was het eveneens prijs bij de BK Athletic Champs individueel, op zaterdag gehouden bij Thor in Roosendaal. Op deze zeer goed bezochte wedstrijd werd A-pupil Stara Carmelia Brabants Kampioen op de als meerkamp gehouden wedstrijd, mede door de veruit hoogste (1.40m) en verste (polsver-)sprong van alle deelneemsters.

Matthijs Buijsen pakte zilver bij de jongens B-pupillen. Hij was vooral snel op de sprint en de horden. Ook Joan Zwakenberg won zilver bij de meisjes C-pupillen, door op alle zes de onderdelen goed te scoren: ze werd daarbij eerste op zowel 'hurkhoogspringen' als 'meters maken' (4 minuten-loop).

boven: Stara Carmelia - onder: Joan Zwakenberg [ foto's: Jos van de Reep ]

Overige prestaties: Jongens-A: Tim Wildhagen 14e, Bjarne Maas 26e, Quinten Jongkind 34e, Dyero Ijzermans 43e, Mika van Borrendam 49e. Jongens-B: Tristan van Meer 10e, Wouter van Zunderd 15e. Jongens-C: Nigel Kuiper 15e, Jens Smit 35e, Daniël Meerman 37e.

Meisjes-A: Georgina Blaine 12e, Fenne Bijlhouwer 30e, Tinka Fokke 35e. Meisjes-B: Tessa Noom 10e, Lotte de Grave 39e. Meisjes-C: Rowena Stok 22e.

Alle uitslagen en die van de SPADO-ateten staan op atletiek.nu.

 


Ogenblik a.u.b. ...