Nieuws

SPADO jongens-A juniorenteam tweede van Nederland!
   (11-09-2017)

De SPADO jongens A-junioren hebben in Amersfoort bij de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams de tweede plaats behaald. Het team had zich als twaalfde geplaatst voor de competitiefinale, maar wist vriend en vijand te verrassen met een reeks sterke prestaties over de hele linie.

De junioren waren wel met ambities gekomen: ze hadden berekend dat de top-5 of meer wellicht mogelijk was als iedereen optimaal zou presteren. En het begon meteen goed: de eerste twee onderdelen - kogelslingeren en 110m horden - werden meteen gewonnen. Daarna volgden de PR's en topnoteringen elkaar op: 100m sprint 6e, hoogspringen 1e, 3000m 2e, verspringen 5e, 400 meter ook 5e, kogel 6e, polshoog 4e enzovoort.

Uitermate spannend werd het op het afsluitende onderdeel de 4x100 meter estafette. Een twijfelachtige wissel - met een gevallen en weer opgeraapt stokje - betekende op het eerste gezicht het einde van de podiumambities van de SPADO-jongens. Teamleider Gerrie Nijkamp kon even later echter melden dat de scheidsrechter de wissel geldig had verklaard. En hoewel het SPADO-kwartet ruimschoots als laatste was gefinisht, leverde de tijd van 50"04 sec. nog juist genoeg punten op om de zwaar bevochten toppositie te behouden.

De ontlading bij de prijsuitreiking was dan ook groot: met 8664 punten tweede van Nederland! Achter topfavoriet PAC - Rotterdam maar voor Altis - Amersfoort, Leiden Atletiek en alle anderen.

De SPADO-junioren vielen in Amersfoort ook op door hun teamgeest: "Iedereen was er voor elkaar, positieve benadering op elk onderdeel, aanmoedigingen die over de gehele accommodatie te horen waren". aldus Mickel van Eekeren, een van de trainers die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt met hun jarenlange inzet en gedrevenheid.

Alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.


Ogenblik a.u.b. ...