Nieuws

Meisjes D-junioren zesde van NL na topseizoen
   (16-09-2017)

De SPADO meisjes D-junioren zijn zaterdag bij de landelijke competitiefinale in Groningen op de 6e plaats geëindigd. Daarmee sluiten ze een topseizoen af. Het team van 11 meiden was als vierde geplaatst voor de finale en heeft de rood-blauwe SPADO kleuren met verve verdedigd.

Het estafette team begon meteen al goed, met hun snelste 4x60m van het seizoen, ondanks de zeer frisse omstandigheden. Daarna was het de beurt aan de atletes op de individuele onderdelen. Met Lotte Haest had de ploeg een dubbele nationale kampioene in haar gelederen, en zij maakte haar status waar: de eerste plaats en een dik PR op speer en de derde plaats op kogel leverde SPADO veel punten op. Ook bij horden scoorde ze goed. De andere kampioene van SPADO, Trijntje van Elzakker, raakte een horde flink en verloor daardoor haar balans en kostbare seconden. Via een prima 60m sprint en het hoogspringen wist ze later alsnog veel punten binnen te harken.

Ook Eefke Leewis had pech, zij viel meteen bij de start van de 1000m waardoor ze een verloren race liep. Gelukkig zonder erg: de twee andere SPADO - loopsters Isis Bakx en Lisa Verkaart (PR!) zorgden met goede tijden voor de punten.

 
start van de 1000m - fris weer in Groningen ...

Ook op de andere onderdelen werd, zeker gezien de natte weersomstandigheden, goed gepresteerd. Zo liep Cindy Jansen voor het eerst onder de 9 sec. op de 60m, en haalde Anouk Verdaasdonk de top-10 bij het verspringen.

Bij het bekendmaken van de eindstand bleken de verschillen tussen de teams niet groot te zijn. Een prima 6e plaats dus voor de SPADO-juniores, die kunnen terugkijken op een prachtig seizoen met vele hoogtepunten.

De teamklassering, alle uitslagen die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

 


Ogenblik a.u.b. ...