Nieuws

SPADO herenteam blijft in 1e divisie na 4e plek in beslissingswedstrijd
   (17-09-2017)

 


Yes! De SPADO-heren hebben het gehaald: 4e plaats!

Een plaats bij de eerste vier: dat was de opdracht voor het SPADO herenteam, afgelopen zondag in Naaldwijk. Want alleen de eerste vier van de twaalf deelnemende ploegen bij de promotie/degradatiewedstrijd komen in 2018 uit in de 1e divisie - het een-na hoogste niveau van Nederland.

Junioren

Ongeveer de helft van het SPADO-team bestond uit talentvolle A-(en B-!) junioren die vorige week nog met hun ploeg als tweede waren geëindigd bij het NK teams. Zouden ze ook bij de senioren potten kunnen breken? En zou SPADO nog een jaar kunnen uitkomen in de 1e divisie?

Halverwege de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat de top-4 gehaald zou worden. De prestaties van de atleten waren goed - er werden verschillende PR's aangescherpt, zo sprong Arjen de Kock 4.10m op polshoog - 5e plaats. Maar alleen (B-junior!) Guus Nijkamp haalde met een 3e plaats op de 110m horden echt veel punten binnen. Bovendien waren er een paar lege plekken door blessures.

Troeven

SPADO had echter nog wat troeven achter de hand, onder wie de nationale kampioen hoogspringen (2.16m) Sven van Merode. Hij deed wat van hem verwacht werd en won zijn onderdeel, al maakte hij het spannend door twee keer te missen op 2.00m. Een aangename verrassing was de uitschieter van discuswerper Joost Dumas: met een worp van 40.06 meter verpulverde hij zijn PR, 4e plaats! Even later behaalde B-junior Fabian Biondina de 6e plaats bij het verspringen, terwijl Martin Oonincx knap 5e werd op de 400m horden. En het begon er goed uit te zien voor de SPADO-heren toen Wicher Nijkamp, na een 5e plaats op de 200m, ook nog derde werd op de 100m.

Clubrecord

Het afsluitende nummer, de Zweedse estafette (400/300/200/100m) moest de beslissing brengen. En het lukte: Martin Oonincx, Guus Nijkamp, Joost Dumas en Sven van Merode  werden derde in nieuw SPADO-clubrecord van 2'01"15 min!

Het totaal van 101 punten bleek duidelijk voldoende voor plaats 4 in deze beslissingswedstrijd. Drie van de vier ploegen die in 2017 in de 1e divisie uitkwamen wisten zich uiteindelijk te handhaven - waaronder SPADO. Dus ook in 2018 gaan de SPADO-heren én de dames - die zich al eerder plaatsten - gezamenlijk naar hun competitiewedstrijden in de 1e divisie.

Het teamklassement, alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu


Ogenblik a.u.b. ...