Nieuws

Eerste indoorwedstrijden in De Karmel "een feestje"
   (29-10-2017)

De eerste indoorwedstrijden van SPADO in Sportcentrum De Karmel, zaterdag 28 oktober, waren een groot succes, dankzij de enorme inzet van de organisatie, de SPADO-vrijwilligers en het enthousiasme van de 150 deelnemers en hun supporters. "Een feestje", volgens SPADO-voorzitter Jacques van Gool.

De wedstrijden markeerden het begin van de samenwerking tussen AV SPADO en Sportcentrum De Karmel. Samen willen ze indooratletiek mogelijk maken in Bergen op Zoom, een langgekoesterde wens van SPADO. Het idee is al zeker tien jaar geleden geopperd tijdens een ALV en een aantal initiatieven in die richting zijn al eerder onderzocht maar steeds onhaalbaar gebleken.

De potentie van De Karmel was voor iedereen die er zaterdag bij was, direct duidelijk: in twee grote hallen konden tegelijkertijd twee wedstrijden gehouden worden, een AthleticsChamps wedstrijd voor pupillen met een honderdtal deelnemers, en een reguliere wedstrijd voor junioren, senioren en g-senioren, met sprinten, kogelstoten, hoogspringen en polsstokhoogspringen op het programma. En nog was er ruimte over, zo leek het.

Opvallend was het verschil in sfeer: het gejoel en het enthousiasme van de pupillen in de ene zaal contrasteerde met de concentratie en de rust in de andere zaal. Maar het kon allemaal prima naast elkaar: terwijl de pupillen met zijn allen gingen 'meters maken' - de 4- en 6-minutenloop bleek ook indoor mogelijk - werden de hoog- en polshooglatten in de andere zaal hoger en hoger gelegd.

Voor het polsstokhoogspringen bleek overigens wel veel voorbereiding nodig: in de vloer van de zaal moest een verzonken bak worden aangelegd, de matten en staanders dienden van sportpark Rozenoord naar de hal vervoerd en geplaatst te worden. Met veel inzet van De Karmel en de hele polsstokgroep van Spado is het gelukt.

Rond het middaguur vond de ondertekening plaats van de intentieovereenkomst tussen SPADO en De Karmel. Pim Felius, eigenaar van De Karmel, leidde eerst de Bergse wethouder Arjan van der Weegen en Marijke van der Kaaden van topsporttalentenschool 't Rijks rond, met ook SPADO-voorzitter Jacques van Gool en oud-voorzitter Johan van der Berg.

Daarna werden op de polsstokmat de handtekeningen gezet door Jacques van Gool, SPADO-secretaris Fabiënne van Eekelen en Pim Felius.

Uiteraard werd er ook nog flink gepresteerd. De wedstrijden trokken deelnemers van 22 verschillende verenigingen, van SPADO, uit de regio maar ook van (ver) daarbuiten en zelfs uit België. Vele PR's en CR's werden gebroken: zo tekende Arjen de Kock (SPADO) voor de hoogste sprong van de dag (4.14m - PR), werd er snel gesprint op de 40m door C-junior Timo den Hollander (GVAC - 5,58s), G-senior Nahun Buinsters (SPADO  - 6.17s) en C-juniore Valerie Afognon (AV Ilion - 6,45s).

De uitslagen van de AthleticsChamps en van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

Ook de andere uitslagen staan op atletiek.nu, evenals die van de SPADO-atleten.

Op de SPADO - Facebookpagina staat een fotoimpressie van de zaterdag.

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...