Nieuws

Sportverkiezingen Bergen op Zoom: Lotte Haest en Norbert Weijenberg genomineerd!
   (20-11-2017)

De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 18 sporters en teams genomineerd voor een titel op het 41e Rabo Sportgala van de gemeente Bergen op Zoom. De zes commissieleden moesten hun keuze bepalen uit de meer dan 40 aanmeldingen die de afgelopen maand zijn binnengekomen.

Bij de genomineerden staan twee SPADO junioren: zowel Lotte Haest als Norbert Weijenberg maken kans op de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs.

Over D-juniore Lotte Haest zegt de commissie " De atlete van AV Spado steekt momenteel met kop en schouders boven leeftijdsgenootjes uit qua prestaties. Ze heeft niet dit jaar niet alleen in haar eigen leeftijdscategorie ontzettend goed gepresteerd, maar ook in een klasse hoger. Zij mag zich Nederlands Kampioen Poolstokhoog, Poolstokhoog indoor én discus noemen. Ook is ze Brabants Kampioen geworden op de onderdelen discus en kogel. Binnen haar vereniging heeft ze de Bob Stuker trofee voor meest veelbelovende junior ontvangen."

Over B-junior Norbert Weijenberg: "Weijenberg is atleet bij de B junioren van AV Spado. Zijn passie ligt op de baan en crossen, maar ook de Steeplechase vindt hij ontzettend leuk om te doen. Hij is dit jaar 1e geworden op het Nederlands Kampioenschap B-JUN 2000m steeplechase. Dit is een onderdeel waarin hij stappen wilt maken. Hij traint hard om steeds beter te worden. Op de 3000 meter behaalde hij een 5e plaats. Bij de Cross eindigde hij op een verdienstelijke 10e plaats." Norbert won de Bob Stuker trofee overigens in 2016.

Het Rabo Sportgala vindt plaats op 15 december in Theater De Maagd. Het is mogelijk om vanaf 18 november tot 8 december te stemmen op de genomineerden via www.sportgalaboz.nl. De stemming van het publiek telt voor 1/7 mee met de uitslag, dus kan van doorslaggevende invloed zijn!

 

Vorige week werd ook D-juniore Trijntje van Elzakker in het zonnetje gezet. Ze werd op het gemeentehuis van Hoogerheide door de burgemeester gehuldigd voor haar prestaties op de horden en de sprint. Trijntje behaalde in 2017 onder meer de 1e plaats bij de D-spelen op de 60m horden in het Olympisch stadion in Amsterdam.

In de Woensdrechtse bode staat een interview met haar naar aanleiding van die huldiging!


Ogenblik a.u.b. ...