Nieuws

Aggrey Agaba en Laurey van den Berge winnen barre SPADO Cross
   (10-12-2017)

De SPADO cross van 2017 was er een om niet snel te vergeten. Barre winterse omstandigheden en twee verdiende winnaars: Aggrey Agaba en Laurey van den Berge.

Het leek aanvankelijk mee te vallen met de voorspelde sneeuw, maar tegen de middag was het parcours vrijwel onbegaanbaar door sneeuw, modder, gladheid en enkeldiep water.

Toch kwamen ruim 260 atleten naar de bossen bij Lievensberg voor de jaarlijkse SPADO cross – onderdeel van het ARWB-crosscircuit en tevens clubkampioenschap van SPADO.
De recreatielopers begonnen ’s ochtends om 10 uur, nog in de regen, aan hun loop over naar keuze 1 tot 4 ronden, alhoewel één loper er een 5e ronde aan wist te plakken.

Een uurtje later, bij de pupillen was er al sprake van zware sneeuwval, en het parcours werd gladder en onoverzichtelijker: de witgekalkte gevaarlijke boomwortels en stronken verdwenen onder een laagje sneeuw. De jongste lopers waren echter in groten getalen op komen dagen en er was ook veel publiek om deze bikkels luid aan te moedigen.


Tegen de tijd dat de Junioren aan de beurt waren, was alles bedekt onder een witte deken en kwamen de echte cross skills van pas: grip zoeken, strakke bochten nemen, gedoseerd maar toch niet verkrampt afdalen. Het leverde mooie gevechten op voor de ereplaatsen.

In de middag was het aan de Senioren en de Masters, die soms lange aanreistijden hadden gehad. Bij de vrouwen won Laurey van den Berg (Flakkee) afgetekend, voor Ingrid van Baal (THOR) en Sanne van Gils (SPADO). Bij de mannen was het Aggrey Agaba, student uit Oeganda, maar tijdelijk verblijvend in Bergen op Zoom, die de gevestigde namen Tom Koetsenruiter (THOR) en Mitchell Franken (SPADO) voorbleef. Ook Agaba had het lastig op het inmiddels bijzonder zware parcours, ging in de eerste ronde zelfs onderuit, maar bleek dankzij een surplus aan snelheid toch duidelijk de beste.

De prestatie van de dag werd echter geleverd door de organisatie en de tientallen SPADO vrijwilligers: de kille en vochtige omstandigheden ging hen letterlijk niet in de koude kleren zitten, ze kregen ook te maken met stroomuitval, maar dankzij hun inzet verliep de dag toch bijzonder vlot en soepel voor alle deelnemers.


De uitslag van de SPADO Cross 2017 is te vinden bij uitslagen.nl

 
Dit zijn de SPADO clubkampioenen cross 2017 
Guppies: Jeremy van Loon en Iris Istha
MDP: Tessa Kuster
MCP: Fay Keizer
JCP:Daniël Meerman
MBP: Nienke Kouwenberg
JBP: Stijn Bolders
MAP: Lorijn Kessels
JAP: Morris van Zandbergen
MJD: Eefke Leeuwis
JJD: Tim Withagen
MJC: Lisa Verkaart
JJC: Fabio Dudink
MJB: Meike Verdaasdonk
JJB: Norbert Weijenberg
MJA: Anouk van Gils
VSen: Sanne van Gils
V45: Machteld Verdaasdonk
MSen: Mitchell Franken
M35: Merijn de Jong
M45: Arnold de Krom
M55: Kees Franken


Ogenblik a.u.b. ...