Nieuws

Lotte Haest talent van het jaar bij Bergse Sportverkiezingen 2017
   (15-12-2017)

SPADO D-juniore Lotte Haest heeft de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs gewonnen bij de Sportverkiezingen 2017 van de gemeente Bergen op Zoom.  Lotte was in 2017 de beste van Nederland bij het polsstokhoogspringen (outdoor en indoor) en het discuswerpen. Ook won ze Brabantse titels op zowel discus en kogel.

Lotte Haest (13) was een van de drie genomineerde jonge sporters, naast SPADO steeple- en middenafstandloper Norbert Weijenberg en judoka Jelle van Roosendaal.

De veelzijdige Lotte koos desgevraagd polshoog als haar favoriete onderdeel, vanwege de "speciale techniek" die daarvoor vereist is en die ze met haar trainer verder probeert te verbeteren. Ze ontving de prijs uit handen van Jan van Wijk, de zoon van de naamgever van de aanmoedigingsprijs voor talenten. Hij zei te hopen dat Lotte "op een schone manier" een nog hoger niveau zou kunnen bereiken.

Voorafgaand aan de bekendmaking kreeg het publiek in schouwburg De Maagd een paar leuke filmpjes voorgeschoteld waarin de sporters zich voorstelden en toonden waar ze mee bezig waren. Zo waren Lotte (met kogel en op polshoog) en Norbert (bij de steeple hindernissen) in actie te zien op de baan van SPADO.

 

De winnaars in de andere categorieën waren de 9-jarige Suzie Pellis (Sporter met een beperking), Sic Pugno Beachvolleybal (Sportevenement), de Feyenoord verdediger Bart Nieuwkoop (21, Sportman), Sportschool Shintai Judo Kata Team (Sportploeg), de 19-jarige Jeu de Bouler Ellen Walrave (Sportvrouw), Dosko-voorzitter Gaby Niemantsverdriet (Sportvrijwiliger) en wielrenner Jan Smeijers (72, Seniorsporter) die prijs uit handen kreeg van oud-SPADO voorzitter Martien Franken.


Ogenblik a.u.b. ...