Nieuws

Guus Nijkamp geeft visitekaartje af in Gent
   (24-12-2017)

De maanden december en januari staan traditiegetrouw in het teken van de voorbereiding op de diverse nationale indoorkampioenschappen atletiek die later plaatsvinden bij zowel de senioren als de junioren. 
De topsporthal in het Belgische Gent (op slechts een uurtje van de grens) vormt daarbij een prima uitvalsbasis voor Nederlandse atleten om daar hun (oefen) wedstrijden af te werken en te toetsen hoe het met hun vorm gesteld is. Ook vanuit SPADO reizen met grote regelmaat atleten af om in deze professionele accommodatie hun wedstrijden af te werken. 
Zo ook afgelopen zaterdag toen een 6-tal SPADO-junioren in actie kwam. Hierbij werden direct al enkele prima prestaties neergezet. 
Meest in het oog springend was zonder twijfel de 60 meter hordenrace van 1e jaar A-junior Guus Nijkamp die met een flitsende tijd van 8.18 sec in zijn eerste wedstrijd dit indoorseizoen het clubrecord van zijn oudere broer Wicher (8.26 sec in 2011) de boeken uit sprintte. Hiermee gaf hij direct zijn visitekaartje af voor het verdere vervolg van dit indoorseizoen.


Guus Nijkamp snelt naar de zege in zijn serie 60mH (foto Merle van Elzakker)

  Ook 2e jaar D-junior Anouk Verdaasdonk lijkt de smaak van het hordenlopen te pakken te hebben. Het beheersen van de belangrijke 3 pas op dit onderdeel heeft zij nu onder de knie, dit resulteerde enkele weken geleden al tot een verbetering van haar PR in Utrecht,  zaterdag deed zij dat in de vroege ochtend nog eens dunnetjes over en stelde zij dit met maar liefst 1 seconde scherper op 10.60 sec. Ook kwam zij in actie op de 60 meter sprint waar ze, ondanks een mindere start, toch nog een zeer verdienstelijke tijd klokte van 8.91 sec. 

Trijntje van Elzakker kwam in haar eerste horden wedstrijd dit indoorseizoen tot een tijd van 9.60 sec. Op de 60 meter sprint verbeterde zij even later haar persoonlijke indoor record op de 60 meter tot 8.30 sec.  
Bij de A-junioren kwam Marijntje Huige uit op 3 onderdelen. Bij het hoogspringen kwam zij tot een mooie hoogte van 1.65 mtr. Daarnaast kwam ook zij aan de start van de 60 meter horden en zette daar een tijd neer van 9.55 sec. Tot slot sprintte zij zich naar een tijd van 8.55 sec op de 60 meter.
Suzanne van Eijck sprintte in diezelfde leeftijdscategorie naar een tijd van 8.02 sec op de 60 meter en lijkt dit indoorseizoen een serieuze aanval te kunnen gaan doen op het uit 1981 daterende clubrecord (7.95 sec.) van Wendy Doomen. Op de 200 meter kwam zij tot 25.91 sec.
Dat wedstrijden in België weleens erg lang kunnen uitlopen ondervond Joost Sinke bij het hoogspringen (junior B). Door het hoge aantal deelnemers duurde de wedstrijd maar liefst 5 uur. Terwijl de Vlaamse toeschouwers hun laatste druppel trappist weg slikten strandde Joost in de late avond op een hoogte van 1.74 mtr nadat 3 eerdere pogingen op 1.80 mtr niet gelukt waren.

Verslag: Roel van Elzakker


Het hoogspringen - met Joost Sinke - gaat beginnen in Gent (foto Daniëlle Kaat)


Ogenblik a.u.b. ...