Nieuws

Prima prestaties op vijf indoorlocaties
   (15-01-2018)

Dit weekend waren 16 atleten van SPADO actief op maar liefst 5 indoorlocaties verdeeld over ons land en België. Dat leverde vijf clubrecords - twee van Joyce van Bavel - en een reeks PR's op.

Het sportieve weekend begon al op vrijdagavond in de mooie indoorhal van Olympus ’70 te Naaldwijk waar de slingeraars Joost Dumas en Stephan huis in ’t Veld hun wedstrijd hadden uitgekozen om een 60 meter sprint te lopen. Onder het toeziend oog van trainer/coach Michael van Eekeren leverden zij daar uitstekende prestaties door beiden tot twee maal toe hun persoonlijke record te verbreken. Voor Joost staat dit nu op 7.46 sec en voor Stephan op 7.64 sec.


Een dag later organiseerde de plaatselijke atletiekvereniging Hellas in Utrecht het VB-indoor waar G-atleten Nahum Buinsters en Joyce van Bavel namens SPADO acte de présence gaven. Zij kwamen beiden uit op de meerkamp.  De clubrecords sneuvelden daar aan de lopende band. De kroonde spande wel Joyce met 2 clubrecords (kogel en 400m) en een evenaring van haar verspringrecord uit 2013. Maar ook het clubrecord van Nahum op de 60 meter van 8.58 sec. is een topprestatie.

 
Vier clubrecords voor Nahun en Joyce! f(oto's Ria Buijnsters)

De gebroeders Nijkamp reisden, in hun voorbereiding op de nationale titelstrijd,  gezamenlijk af naar Amsterdam om zichzelf nog eens te testen op de 60 meter horden. Wicher evenaarde knap zijn snelste tijd ooit (8.17 sec.) en daarmee tegelijkertijd zijn eigen clubrecord. Hij hoopt de komende weken door hard werken deze tijd nog scherper te kunnen stellen waarbij de piek dan tijdens het NK in het weekend van 17/18 februari moet komen te liggen. 

Guus snoepte voor de tweede achtereenvolgende maal dit indoorseizoen 0,02 sec van zijn eigen clubrecord af. Dit staat nu op 8.14 sec. Bij het finishen ondervond Guus een scheut pijn in zijn hamstring waarna hij de tweede race uit voorzorg liet schieten. Komende week wordt een scan gemaakt om de ernst van de blessure te bepalen. 
Laura van Haaften sprintte in de hoofdstad naar een 8.07 sec.

In Dordrecht kwamen Jip en Lotte Haest in actie op hun favoriete onderdeel het polsstok hoogspringen. Jip (B-junior) bereikte een mooie hoogte van 3.60 meter en zus Lotte (C-junior) , in de laatste repetitie voor het NK waar zij de absolute topfavoriete is, een eveneens zeer verdienstelijke hoogte van 3.10 meter. Bij het kogelstoten verbrak Lotte haar persoonlijke record met een afstand van 12.58 meter. Ook op dit onderdeel behoort zij volgende week tijdens het NK in Apeldoorn tot één van de kanshebbers op een medaille. Jip stond weliswaar nog aan de start van de 60 meter horde maar werd, wegens een valse start, uit de race genomen.
Bij de senioren deed ook polsstokspecialiste Yvette van Caldenhove mee, zij bereikte een hoogte van 3.10 meter voordat de lat naar beneden viel. Master Bart Langenberg tenslotte vestigde een CR kogelstoten (M55) met 8.10 meter.


De meeste atleten, vijf om precies te zijn, stonden aan de start in de door Vlierzele Sportief (VS) georganiseerde indoorwedstrijd in de topsporthal Blaarmeersen in het Belgische Gent. Als eerste was het D-junior Anouk Verdaasdonk die de spits afbeet. Op de 60 meter kwam zij door een foutieve selectie in een langzamere serie terecht maar desondanks snelde zij naar een mooie 8.89 sec. In het enorme deelnemersveld (> 100 atletes !) bij het verspringen, sprong zij 4.36 meter en eindigde daarmee als 4e in de totaalrangschikking.
Trijntje van Elzakker (C-junior) klokte, eveneens in haar laatste wedstrijd voor het NK  van volgende week,  8.35 sec. op de 60 meter sprint. Op de horde 9.49 sec.
Zus Merle (A-junior) maakt na bijna 1,5 jaar blessureleed haar rentree. Zij presteerde boven haar eigen verwachting en bereikte met een tijd van 8.15 sec. een persoonlijk record op de 60 meter.

 

Meike Verdaasdonk springt een nieuw PR op ver: 5.07m  (foto's Kees Knuit) 

Meike Verdaasdonk (B-junior) slaagde er ook in om een persoonlijk record te vestigen. Tot tweemaal toe verlegde zij haar eigen (verspring) grens zaterdagavond om uiteindelijk op 5.07 meter te eindigen. Op de 800 meter zette zij een tijd neer van 2.33.27 min.
Wislet de Hair (A-junior) werd vanwege een valse start uit de strijd genomen bij de 60 meter. Hij probeerde daarna wel revanche te nemen op de 200 meter maar toen hij merkte dat de race niet naar tevredenheid verliep haalde hij in de laatste 10 meter zijn voet van het gaspedaal om te finishen in 24.54 sec.


Ogenblik a.u.b. ...