Nieuws

SPADO - junioren pakken uit met topklasseringen in Apeldoorn
   (23-01-2018)

Even was het de vraag of de nationale CD Indoor het voorbije weekend in Apeldoorn wel doorgang zou kunnen vinden. Als gevolg van de zware storm op donderdag was het Omnisportcomplex beschadigd geraakt waardoor een deel van de gevelplaten was losgeraakt. Hierdoor ontstonden er op twee plaatsen grote gaten in de wand. Met vereende krachten slaagde men erin de gaten provisorisch te dichten waarna het sein een dag later al op groen ging en het officieuze NK voor C en D junioren toch doorgang kon vinden.

Op zaterdag was het eerst de beurt aan de D junioren. Namens SPADO reisden 4 atleten af naar Apeldoorn. Eefke Leeuwis moest zich helaas ziek afmelden voor de 1000 meter. 
Anouk Verdaasdonk (D2) kwam uit op de 600 meter en het verspringen. Op dit laatste onderdeel wist zij zich ’s ochtends met een mooie sprong van 4.40 meter al te plaatsen voor de finale later die dag. Die eindstrijd was uitermate spannend waarbij Anouk zich met een prachtig PR van 4.56 meter op de 2e plaats nestelde. Lange tijd leek het erop dat dit voldoende was voor een zilveren medaille. In de 6e en laatste poging werd zij echter toch voorbijgestreefd door 3 andere atletes waarna zij op een nog altijd zeer verdienstelijke 5e plaats eindigde.
Ook op de 600 meter presteerde Anouk uitstekend. Ze kon zich meten met de snelsten en finishte als 5e met ook hier een nieuw PR van 1.47.59 (foto). Bodhin Kreeft (D1) bereikte via een tijd van 8.97 sec. knap de halve finale van de sprint. In die halve finale liep zij nog een stukje sneller dan ’s ochtends (8.90 sec.), een tijd die haar op slechts 0,04 sec. uit de finale hield. Een prima 10e plaats als gevolg. Ook op de 1000 meter was Bodhin goed op dreef en verbeterde zij haar PR met maar liefst meer dan 7 seconden tot 3.28.32. Dit betekende een 5e plaats in de eindrangschikking.

Ook Floor Verkaart (D1) kwam in actie op de 1000 meter en met een tijd van 3.44.35 leverde ook zij een goede prestatie (19e plek). Esmee de Baat (D2) kwam uit bij het hoogspringen. De Hoogerheidense bereikte een hoogte van 1.20 meter. 

Op zondag kwamen maar liefst 8 atleten in actie namens SPADO. Ook hier een zieke in de persoon van Rick Stolp die hierdoor de 60 meter horden moest missen.

Lotte Haest (C1 - foto) maakte haar favorietenrol bij het polsstokspringen meer dan waar. Zij staat in haar leeftijdscategorie op eenzame hoogte in Nederland. Met een sprong van 3.25 meter pakte zij op overtuigende wijze het goud en werd ze voor de 2e achtereenvolgende maal Nederlands kampioen.

Bij het kogelstoten wist Lotte zich ’s ochtends met een afstand van 10.65 meter al snel te plaatsen voor de finale later die dag. Een week eerder had zij in Dordrecht haar PR nog verbeterd tot 12.58 meter. Met die wetenschap in het achterhoofd lag ook hier dus een top klassering in het verschiet. Zij stootte in haar 6e en laatste poging in de eindstrijd tot een afstand van 11.92 meter. Een afstand die haar uiteindelijk het zilver bracht (foto onder).

Cindy Jansen (C1) zorgde bij het polsstokspringen voor een daverende verrassing. Ze verbrak met een hoogte van 2.50 meter haar PR met maar liefst 25 cm en bereikte daarmee, belangrijker nog, als klap op de vuurpijl het brons (foto boven).

Joep Bovee (C2) maakte het SPADO polsstok feestje compleet. Bij zijn aanvangshoogte van 2.40 meter bracht hij iedereen nog even flink in spanning door pas in de 3e en laatste poging over de lat te gaan maar daarna kwam hij pas echt op gang. Hij verbrak zijn PR van 2.80 meter en via de 2.90 meter slaagde hij er zelfs in over 3.00 meter te vliegen. Een uitstekende prestatie die resulteerde in een bronzen medaille. Ook Daphne Lambregts (C1) kwam uit bij het polsstokspringen. Met een sprong van 2.30 meter legde zij beslag op de 5e plaats. SPADO polsstok trainer/coach Koen Haest keek met trots naar zijn pupillen die op het juiste moment dankbaar de vruchten plukten van de geleverde trainingsarbeid.

Loïs Michielsen (C1) ondervond veel pech tijdens haar horden race en kwam bij de 3e horde ongelukkig ten val. Bewonderenswaardig was dat zij opkrabbelde en de 60 meter toch nog uitliep. De tijd was dan ook van ondergeschikt belang. Britt van den Maegdenbergh (C2) sprintte op de 60 meter met een nieuw PR van 8.56 sec (foto). naar de halve finale. In die halve finale kwam zij tot een tijd van 8.70 sec wat niet voldoende bleek voor de finale. Ook Britt keerde met haar prestatie trots huiswaarts.

Amber van de Klundert (C2) liep in de series van de horden voor de eerste maal onder de 11 seconden en verbrak met een tijd van 10.88 sec. ruim haar PR. In de sprint kwam zij in de series tot een tijd van 9.13 sec. Ook zij kon terugzien op een geslaagde wedstrijd.

Trijntje van Elzakker (C1) kwam enkel uit op de 60 meter sprint. Met een tijd van 8.27 sec. in de series bleef zij maar net boven haar PR van 8.24 sec en plaatste zich voor de halve finale. In die halve finale kwalificeerde zij zich met een tijd van 8.34 sec. als tijdsnelste voor de finale. Het was al zondagavond toen zij de finale in ging. Hierin snelde zij met een tijd van 8.36 sec naar een mooie 6e plaats.

 

Foto's @ MaxKooijmans - Verslag Roel van Elzakker


Ogenblik a.u.b. ...