Nieuws

Stadlander zamelt €2500 in voor RaceRunners
   (25-01-2018)

Door allerlei acties hebben de medewerkers van woningbouwvereniging Stadlander eind vorig jaar een bedrag van bijna €5000,- ingezameld. Zo zijn de eindejaarsgeschenken bij opbod geveild en heeft het directieteam een lunch en een kerstdiner verzorgd voor het goede doel.

Een van die doelen was het Racerunner project van atletiekvereniging SPADO. Op 25 januari heeft Saskia Koopman van Stadlander een cheque van €2500,- overhandigd aan Jeroen Jonkers en Jacques van Gool van SPADO. Met deze opbrengst kan een Racerunner voor het G-team van  SPADO worden aangeschaft.

 

In het online magazine van Stadlander staat een reportage over de RaceRunners met fraaie foto's (ook te zien in een fotoalbum deze site) van Tony Presser. Enkele citaten:

"Mensen met een beperking in staat stellen om te sporten. En ze op die manier laten deelnemen aan de samenleving. Daarvoor hebben de medewerkers van Stadlander allerlei acties op touw gezet. Er is gekookt, voor elkaar en voor het goede doel. Alle ontvangen relatiegeschenken zijn verloot. Overbodig geworden inventaris en materiaal is geveild. Van alles is er georganiseerd. Allemaal bedoeld om de RaceRunners van SPADO vooruit te helpen."

"De groep RaceRunners is begin vorig jaar gestart. De deelnemers kunnen sporten dankzij de RaceRunner: een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Een ideale manier om je voort te bewegen, lopend of rennend. Ook als je dat door een lichamelijke beperking eigenlijk niet kan. RaceRunning is meer dan bewegen alleen. Het is ook dingen samen doen, elkaar ontmoeten. Voor zo’n doel span je je graag in. Want iedereen moet kunnen meedoen."

Training van de racerunners bij SPADO (foto's Tony Presser)


Ogenblik a.u.b. ...