Nieuws

Geslaagde generale voor NK's bij 10e PEC Indoor
   (31-01-2018)

n aanloop naar de NK’s voor junioren A/B in het weekend van 10 en 11 februari en senioren een week later vormde het 10e PEC indoor in Apeldoorn voor verschillende SPADO atleten de laatste serieuze test. Met 3 nieuwe clubrecords en diverse persoonlijke records kan met gesproken worden  van een geslaagde generale.

Marijntje Huige (junior A - foto) opende de dag namens SPADO. Zij deed dit direct uitstekend met een nieuw clubrecord op de 60 meter horden (9.37 sec.). Een tijd die voldoende bleek voor het lopen van de finale later die dag. In die finale kwam zij tot een tijd van 9.56 sec. (5e tijd). Ook kwam Marijntje nog uit bij het hoogspringen waar zij een hoogte haalde van 1.60 meter.

Amy Hasselton (junior B) recentelijk overgekomen van het Roosendaalse Thor deed het kunstje van Marijntje korte tijd later nog eens knap over. Ook zij brak haar eigen clubrecord op de 60 meter horden met 0,02 sec. waardoor dit nu op 9,14 sec. staat. Bij het verspringen kwam Amy pas laat, maar net op tijd om zich te plaatsen voor de finale, op gang. Nadat zij protest had ingediend wegens hinderen bij de aanloop kreeg Amy nog een extra poging. Die laatste poging bleek net voldoende om zich alsnog te plaatsen voor de finale. Met een sprong van 5.32 meter eindigde zij 7e.

Voor een grote verrassing zorgde Meike Verdaasdonk (junior B) bij het verspringen. Zij wist haar persoonlijke record maar liefst 2 maal scherper te stellen. Via 5.20 meter ging het naar een afstand van 5.33 meter. Hierdoor eindigde zij zeer verdienstelijk op een 6e plek in de finale. Op de 400 meter bleef Meike later die middag een kleine 3 seconden onder haar persoonlijke record. Zij finishte in een tijd van 1.03.46.

Voor Trijntje van Elzakker, die als C-junior bij B-junioren deelnam op de 60 meter sprint,  dreigde het PEC indoor al te eindigen voordat het begonnen was. Na een ogenschijnlijk valse start mocht zij van de scheidsrechter echter toch terug in de startblokken. Zij klokte daarna een tijd van 8.40 sec.

Jip Haest (junior B - foto) kwam uit op de 60 meter horden. In pas zijn tweede horden wedstrijd van dit indoor seizoen liep hij naar een tijd van 9,09 sec. Bij het polsstokhoogspringen kwam hij tot een hoogte van 3.60 meter.

Marvin Lamers (junior B) sprintte naar een tijd van 7.73 sec. en kwam bij het verspringen tot een sprong van 5.41 meter. Hiermee eindigde hij 9e wat net niet voldoende bleek om zich te plaatsen voor de eindstrijd.
Ook Sam Versluijs (junior B) kan terugkijken op een succesvol PEC-indoor. Op de 60 meter horden liep hij maar liefst 0,16 sec. van zijn persoonlijke record af (8.87 sec).

Hoogspringers Sven Kolk en Joost Sinke (beiden junior B) kwamen pas laat in de middag in actie. Sven is op de weg terug na lang blessureleed. Op weg naar het NK bleef hij met een hoogte van 1.75 mtr slechts nipt onder zijn persoonlijke record van 1.80 mtr. Joost bepaalde zijn aanvangshoogte op 1.80 meter en had slechts 1 poging nodig om dit te halen. De lat ging vervolgens naar 1.85 meter. Drie pogingen bleken niet voldoende voor Joost om deze hoogte te bedwingen. Indien hij op het NK weet te pieken behoort hij tot een van de outsiders voor het podium.

Arjen de Kock (junior A - foto) ging foutloos over een hoogte van 4.00 meter bij het polsstokhoogspringen en wilde toen direct naar een hoogte van 4.20 meter. Deze hoogte kon hij niet overstijgen waardoor het clubrecord voorlopig nog alleen in handen blijft van Koen Haest.

Wicher Nijkamp (senior) etaleerde zijn stijgende vorm bij de 60 meter horden. Overtuigend liep hij in de finale in een scherpe tijd naar 8.13 sec. Een tijd die niet alleen goed was voor een 2e plaats maar die tevens een nieuw clubrecord betekende. Ook hij tankte hiermee het nodige vertrouwen voor het NK. Op de 60 meter sprint wogen de geleverde inspanningen van de 2 hordenraces door en zette Wicher een tijd neer van 7.14 sec.

Sven van Merode (senior) heeft over 2,5 week slechts 1 doel , het behalen van de Nederlandse titel bij het hoogspringen. Ook hij gebruikte de wedstrijd in Apeldoorn hiertoe als voorbereiding. Hij bereikte uiteindelijk een hoogte van 2.10 meter waarmee hij 1e werd.

Verslag Roel van Elzakker - foto's Max Kooijmans


Ogenblik a.u.b. ...