Nieuws

Amy Hasselton pakt brons op het NK indoor meerkamp; NK Masters: 3 x podium.
   (05-02-2018)

Het was een bijzonder veelzijdig weekend voor de SPADO-atleten. De oudste junioren trokken naar voor Apeldoorn het NK indoor. Daarbij twee deelnemers van SPADO: Arjen de Kock (JA) en Amy Hasselton (MB).

Amy Hasselton(foto) behaalde PR's op de 60mH (8,99 sec, meteen ook een CR), kogel en hoog. Voor aanvang van de afsluitende 800m stond ze nog vierde, maar als sterke loopster kon ze op het podium hopen. Net toen ze zou starten ging het brandalarm af in het Omnisport centrum en moest iedereen naar buiten. Anderhalf uur later  wist ze met een tijd van 2.23.89 min toch het brons te behalen. Haar puntentotaal was 3700 punten: PR en CR! Daarmee kwam ze uiteindelijk maar 34 punten tekort voor het zilver. " Voor mijn gevoel zat er nog meer in", aldus een "zeer blije" Amy.

Arjen de Kock toonde aan dit jaar veel snelheid in huis te hebben met goede prestaties op 60m, 60mH en ver. Hij behaalde uiteindelijk de 10e plaats in een sterk veld, waarbij hij bij de technische onderdelen door rugproblemen werd gehinderd.
De gedetailleerde uitslagen staan op atletiek.nu.


De Masters hielden hun NK indoor in hetzelfde weekend op dezelfde locatie. Vrijdag sprong Frank Bossers (M45 foto Ed Turk) naar het goud op het hink-stapspringen (10.91m). Een knappe prestatie, want zijn deelname hing de hele week aan een zijden draadje in verband met een pijnlijke hielblessure. Corné Haast (M55 foto) ging tweemaal van start (vrijdag de 400m en zondag de 1500m) en behaalde tweemaal brons. Op de 1500m koos hij ervoor "er meteen in te knallen" en er geen boemelrace van te (laten) maken, wat hem mogelijk een hogere plaats heeft gekost, maar "dit was veel leuker", aldus Corné.

  

Sprinter Roald van der Laan (M45) werd 9e op de 60m met een tijd van 8,71 sec. En Eric van der Linden (M55) werd 4e op kogelstoten met een nieuw CR van 9.13m. Uitslagen weer op Atletiek.nu


Het andere grote nieuws van afgelopen weekend is dat hoogspringer Sven van Merode (foto) in zijn woonplaats Etten-Leur is uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2017. Na 4 titels is dit een mooie en welverdiende bekroning op het succesjaar 2017 voor Sven!


In Zundert vormde de DJA-cross de afsluitende wedstrijd van de ARWB-regio12 crosscompetitie. Voor de jeugdcategorieën was er direct na de wedstrijden (uitslag) de prijsuitreiking voor het totaalklassement (pupillen, junioren), waarbij steeds de top-tien werd gehuldigd.

Mini-pupil Tessa Kusters werd in dat eindklassement 3e. MC-pupil Fay Keizer 6e, JC-pupil Teun van Herel 7e, MB-pupillen Nienke Kouwenberg 8e en Rowena Stok 10e, JB-pupil Stijn Bolders 4e, MA-pupillen Tinka Fokke en Lorijn Kessels 8e en 9e.

De Jongens-A pupillen was ook dit jaar de categorie met de meeste deelnemers. De SPADO pupillen scoorden goed met 4 lopers in de top-tien: Morris van Zandbergen 4e, Dyero Ijzermans 6e, Bjarne Maas 8e en Tristan van Meer 10e.

Bij de junioren domineerden ook dit jaar de D-juniores van SPADO: Eefke Leeuwis werd 1e in het eindklassement, voor Bodhin Kreeft. Floor Verkaart werd 5e, Selena Jansen 9e en Daphne Stok 10e. Bij de Jongens-D werd Tim Withagen knap 4e. De Meisjes-C had twee SPADO-atletes op het eindpodium: Isis Bakx werd 2e en Lisa Verkaart 3e. Bovendien was Britt de Grave nog 4e. Bij de Jongens-C werd Fabio Dudink 4e en Ravi Watzeels 6e.

De huldiging van de oudere junioren en de senioren en masters vindt pas eind februari plaats. Ondertussen werden er bij de modderige DJA-cross (uitslag) wel een aantal podiumplaatsen behaald: Stan de Deugd (foto Merijn de Jong) won bij de B-junioren na een sterk gelopen race en Merijn de Jong was de beste van de Masters-35. Machteld Verdaasdonk behaalde de derde plaats bij de dames V45 en Kees Franken (M55) pakte eveneens brons, in de gecombineerde categorie M45/M55/M65.


Ogenblik a.u.b. ...