Nieuws

Fabian Biondina en Anouk Prop: goud op het NK junioren; ook 2x brons voor SPADO
   (11-02-2018)

Het NK-indoor voor A- en B-junioren werd een groot succes voor de SPADO-atleten. Tweemaal goud, tweemaal brons en een aantal fraaie klasseringen en finaleplaatsen.

Goud was er voor hink-stapspringer Fabian Biondina (JB) en voor 800-meter loopster Anouk Prop (MA)! Bovendien wonnen Anouk van Gils (MA - 1500m) en Joost Sinke (JA - hoogspringen) beiden een bronzen plak.

Anouk van Gils was zaterdag de eerste die een medaille haalde:  brons op de 1500m in 4.47:29 min. Zij is op haar best op grote toernooien: vorig seizoen was ze al 4e bij de B-junioren en 3e bij de senioren.

Anouk Prop had zich zaterdag vrij makkelijk weten te plaatsen voor de finale 800m. Die finale werd een boemelrace, met dus een heel snelle laatste ronde. Daar bleek Anouk duidelijk de beste: in 2'19"23 werd ze Nederlands kampioen!

Fabian Biondina moest ook zaterdag en zondag aan de bak. Op zaterdag werd hij 6e op verspringen (6,26m) , maar achter 5 van zijn 6 sprongen kwam een kruisje te staan. Zondag bij het hink-stapspringen liet hij pas echt zien wat hij in huis heeft. Hij werd afgetekend Nederlands kampioen op hink-stapspringen. Zijn tweede sprong bleek de verste: 13,77m, PR en SPADO-clubrecord voor alle categorieën, en met die afstand zou hij ook bij de A-junioren bijna hebben gewonnen!


Fabian Biondina (hier bij het verspringen) en Anouk Prop (hier series 800) behaalden beiden goud op het NK indoor junioren. (Foto's Max Kooijmans)

Hoogspringer Joost Sinke (JB) leek deze winter aanvankelijk niet helemaal zijn niveau te halen, maar hij piekte precies op tijd en verbeterde zondag zijn PR tot 1.93m: goed voor de bronzen medaille.

Ook de andere SPADO-atleten zetten prima prestaties neer: sprintster Suzanne van Eijk pakte uit met de 4e plaats in de finale van de 200m in een nieuw clubrecord van 25,48 sec. Zaterdag was ze al 11e geworden op de 60m.

Amy Hasselton (MB), vorige week nog 3e op de NK meerkamp, behaalde een 6e plaats op verspringen met 5,47m en ook dat is een nieuw clubrecord. Op de 60mH miste ze net de finale, maar liep ze wel een prima tijd van 9.03 seconden.

Finaleplaatsen waren er ook voor hordeloopster Marijntje Huijge (MA). In de series verbeterde ze haar PR tot 9.30 sec (PR en CR). in de finale was er wat gedoe bij de start en bleef het bij 9.54 sec: 7e plaats.

Bij het polsstokhoogspringen was het deze keer Jip Haest die de aandacht trok: met een sprong van 3.90m behaalde hij een nieuw PR en ook de 7e plaats op het NK. Lotte Haest trad als 1e jaars C-junior aan tussen de oudere meiden. Ze bleef met 3.00 meter op polshoog en 11.60m op kogel juist onder haar beste prestaties.

Martin Oonincx tekende voor een heel snelle 400m (51,24sec: PR). Hij miste daarmee maar net de finale.  PR's waren er ook voor Merle van Elzakker (MA - 60m in 8.26 sec) en Tim de Wit (JA - hoogspringen: 1.85m), Wislet de Hair sprintte naar een tijd van 7,26 op de 60m en bleef 0,02 sec boven zijn beste tijd.

Alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.


Ook in het buitenland werden er een aantal prima indoorprestaties geleverd door SPADO - atleten.

Isa Videler verbeterde in Pittsburg (USA) meteen maar 2 senioren - clubrecords: op de 60mH (9,11sec) en de 400m (56,77 sec).

Corné Haast (M55) liep in Gent (België) naar een mooie tijd van 2.14.88 op de 800m: sneller dan zijn beste outdoortijd van 2017!

En Sven van Merode sprong eveneens in Gent op de prestigieuze IFAM-meeting over 2.15m: 4e plaats! Ook zijn pogingen over de 2.20m zagen er goed uit: hij lijkt klaar voor het NK Indoor senioren dat volgende week in Apeldoorn wordt gehouden. Aan dat NK zullen ook een aantal SPADO-junioren deelnemen die dit weekend al actief waren.


Ogenblik a.u.b. ...