Nieuws

SPADO opent outdoorseizoen met Blokmeerkampen
   (24-03-2018)

SPADO opende op zaterdag 24 maart het buitenseizoen met de Blokmeerkampen. Deze baanwedstrijd voor pupillen en junioren werd onder prima omstandigheden gehouden: droog, soms zonnig, windje mee voor de sprinters.

Ruim 160 atleten van 20 verenigingen waren naar Bergen op Zoom gekomen: bijna de helft van de deelnemers kwam van SPADO, de anderen deels uit de regio, maar ook uit Zeeland, Limburg en Noord- en Zuid-Holland.

In dit sterke veld wisten sommige SPADO atleten de overwinning te behalen: Bij de meisjes won B-pupil Joan Zwakenberg zowel de meerkamp als de 600 meter, C-pupil Fenna Oostrom de 600 meter, 1e jaars A-pupil Nadeschka Snijders de 1000 meter en 2e jaars A-pupil Georgina Blaine won de meerkamp in haar categorie. Bij de junioren was er een mooie 2e plaats op de meerkamp voor D-juniore Selena Jansen.

Bij de jongens behaalde C-pupil Nigel Kerpel de overwinning op zowel de meerkamp als de 600 meter. Matthijs Buijsen was de beste op de meerkamp A1-pupillen. C-junior Jesper van Meer (foto rechtsonder) werd 2e op de meerkamp, die bij de junioren inclusief middellange afstand is. Hij verbeterde zijn PR's op alle onderdelen.

 

Mooie individuele prestaties liet ook C-junior Marijn van Duijn (AV Ilion - Zoetermeer) zien: onder meer een speerworp van bijna 50 meter. D-junior Jeffrey Rijkhals (Dynamica - Vlissingen) legde de 80 meter af in 10.48s. C-juniore Isa Hartjes (Ciko'66 - Arnhem) was snel en sterk op de 80m, speer (35m) en ver (5.09m) en B-pupil Eljahro Tyrone Philipsen (AV Feniks - Amsterdam) won al zijn onderdelen afgetekend.

De wedstrijd stond voor SPADO ook in het teken van de vernieuwing: SPADO-junior Tommie Sinke was vandaag voor het eerst de officiële speaker en van het vernieuwde clubhuis - met een kledingbeurs, een tafelvoetbalspel, fraaie leestafel, lekkere hapjes op de menukaart - werd druk gebruikt gemaakt.

Alle uitslagen en die van de SPADO-atleten staan op Atletiek.nu.

 


Ogenblik a.u.b. ...