Nieuws

Drukbezochte Heen en Weerloop ondanks miezerregen
   (29-03-2018)

Bij de voorjaarseditie van de Heen en Weerloop was het weliswaar nat en druilerig, maar de belangstelliing van de deelnemers was er niet minder om. Zo'n 85 lopers - evenveel als andere keren met droog weer - gingen na de gezamelijke warming-up op Rozenoord, om klokslag zeven uur van start voor de Heen en Weer trainingsloop.

De tempohazen van SPADO zorgden precies één uur voor een strak, gelijkmatig tempo. Er waren bij de diverse groepen "opvallend weinig afvallers", zag ook organisator Rob Schmidt tevreden: het is zijn doel om middels deze training de lange afstandlopers het "vlak lopen" bij te brengen - langdurig een en hetzelfde tempo te leren volhouden in plaats van snel starten en dan steeds langzamer gaan.

Iemand die het tempo net niet volhield tot de finish was Marc van Broekhoven (39) uit Bergen op Zoom. Hij liep mee met de groep van 5.00 min / km,  "iets harder dan ik normaal doe". Marc traint voor een halve marathon later dit jaar en doet dat doorgaans op eigen houtje. "Als ik ooit een marathon wil gaan lopen, zal ik me zeker bij een loopgroep aansluiten", wist hij onderweg al te melden.

In het clubhuis van SPADO was er de mogelijkheid om na te borrelen en info uit te wisselen over (marathon-) lopen. Sterke verhalen deden de ronde over de onlangs gehouden Grizzly run in Engeland: daar was de gevoelstemperatuur min zoveel bij een harde wind en lag er 20 cm sneeuw. Het druilerige weer van vandaag? Even vervelend, maar "eigenlijk het beste loopweer voor een marathon", zo viel er in clubhuis d'n Assieschuif op te tekenen.


De volgende Heen en Weerloop staat gepland voor 4 september 2018. Meer info: zie hier.

Foto's van de Heen en Weerloop zijn te zien bij de fotoalbums op de SPADO site. Nog meer foto's zijn te zien of te downloaden via deze dropboxlink.

Met dank aan de fotografen Diederick van Buren en Rob Schmidt.


Warming up


Start- en finishstreep


Diepe plas


De 6.00 min/km groep


Ogenblik a.u.b. ...