Nieuws

Competitienieuws: pupillen en A / C / D junioren scoren hoog
   (15-04-2018)

De eerste competitierondes zitten erop. De SPADO jeugd liet afgelopen weekend zien goed uit de winter te zijn gekomen.

De pupillen gingen op bezoek bij THOR  in Roosendaal voor de eerste Athletic Champs wedstrijd van het seizoen. Bij de B/C/D-pupillen pakten Tijn Janvier, Tessa Kusters, Nigel Kerpel en Joan Zwakenberg een berg punten en bij de A-pupillen lieten Tinka Fokke, Fenne Bijhouwer en Georgina Blaine mooie prestaties zien op de werponderdelen. Dyero Ijzermans en Barne Maas bleven maar gaan op de 6-minutenloop: 1575m.
Alle uitslagen, die van de teamsen van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

In Zierikzee traden de C/D junioren aan met maar liefst 8 teams. Team-1 van de jongens-C, jongens-D, meisjes-C én meisjes-D behaalden de overwinning in de poule. Individuele ereplaatsen waren er voor C-junior Jesper van Meer (1e bij het hoogspringen met 1.60m, 2e op de 100m en ook op de 100mH),  Robbert Maas - hij won speer en discus (34.30m - PR) en werd 4e met de kogel. Largo de Leeuw sprong naar de 2e plaats op ver.

Pim Nuijten was de uitblinker bij de D-junioren: hij won zowel het speerwerpen als het kogelstoten.

De C-meisjes wonnen het gros van de onderdelen: Lotte Haest was nr.1 op kogel , discus en verspringen, Trijntje van Elzakker won de 80mH - voor Amber van de Klundert - en was ook goed op hoog en op de sprint. Isis Bakx werd 2e op de 800 meter.

D-juniore Selena Janssen won het hordelopen met overmacht. Anouk Verdaasdonk won het verspringen én de 60 sprint, voor Bodhin Kreefft. Bodhin werd ook derde op de 1000 meter, achter Eefke Leewis die een nieuw PR van 3.13 min. liep.

In de landelijke competitiestand staan de jongens-C 15e, de jongens-D 55e, de meisjes-C 10e en de meisjes-D 6e.

Alle uitslagen, die van de teams en van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

De A-junioren jongens en meisjes gingen met hoge verwachtingen naar De Kuip (in Uden) voor hun eerste wedstrijd. Terecht, zo bleek, want zowel de A-jongens als de A-meisjes behaalden de eerste plaats in de poule. Landelijk staan ze er goed voor: de jongens staan 4e en de meisjes gedeeld 3e!

Martin Oonincx (2x), Job Visscher, Fabian Bbiondina, Emma van Aarendonk, Anouk Prop en Anouk van Gils wonnen allen hun onderdeel.
Alle uitslagen, die van de teams en van de SPADO-atleten staan op atletiek.nu.

 


Ogenblik a.u.b. ...