Nieuws

SPADO wint vier medailles op NSGK RaceRunning Cup in Nijmegen
   (16-04-2018)

Op 14 april 2018 vond in Nijmegen de derde NSGK RaceRunning Cup plaats. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen laten zien dat RaceRunning duidelijk in de lift zit. In 2016 waren er nog ca. 20 deelnemers, terwijl er dit jaar zo’n 50 RaceRunners in Nijmegen met elkaar de strijd aangingen.

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan RaceRunning een geschikte sport zijn. Atletiekvereniging SPADO is in mei 2017 gestart met een groep RaceRunners en ondertussen sporten er wekelijks 10 atleten. Twee van hen deden in Nijmegen mee aan de wedstrijd.

Stef Olree won hierbij overtuigend een zilveren medaille op de 60 meter in een tijd van 13.17 seconden. Op zowel de 100 meter als de 400 meter werd Stef 5e in zijn categorie.

De tweede atlete, Inez Walrave, won verrassend genoeg drie medailles. Neemt Inez soms op de training extra rust, tijdens de wedstrijd gaf ze vol gas en won hierdoor twee zilveren en één bronzen medaille. Zilver won Ine op de 60 meter (16.26 seconden) en op de 400 meter (1.45.50 minuut). Op de 100 meter haalde Inez brons in een tijd van 25.79 seconden. Al met al goede resultaten om het zomerseizoen mee te starten.

Meer weten over RaceRunning? Zie http://racerunning.nl


Stef Olree en Inez Walrave in actie op het NSGK-Nijmegen (foto's Else Carrière / NSGK)


Ogenblik a.u.b. ...