Nieuws

SPADO presteert boven verwachting bij thuiswedstrijd
   (22-04-2018)

Het herenteam van AV SPADO is  vierde geworden bij de eerste ronde van de competitie, die op 21 april werd gehouden in Bergen op Zoom. De dames werden bij deze thuiswedstrijd op sportpark Rozenoord knap vijfde, met goede resultaten over de hele breedte.


Serie op de 110mHorde

Bijna 300 atleten waren naar Bergen op Zoom gekomen voor de eerste competitiewedstriid 2018 van de 1e divisie, het een na hoogste niveau in Nederland, waar beide SPADO-teams in uitkomen. Het was een warme, broeierige aprildag en het voorspelde onweer bleef gelukkig uit.

De kogelslingeraars beten de spits af, en SPADO's Joost Dumas wist voor het eerst boven de 50 meter te komen: PR en CR en 11 punten voor de 2e plaats. Overigens vlak voor clubgenoot Stephan Huis In't Veld.

Het bleek de opmaat voor een hele mooie middag voor SPADO, waarbij door goed en slim te presteren de punten binnen gesprokkeld werden. Zo behaalde Wicher Nijkamp 10 punten op de 110mH met een derde plaats achter Eelco Sint Nicolaas. Sven van Merode was veruit de beste op hoog en sprong 2.15m, een baanrecord op Rozenoord.

De B-junioren Fabian Biondina, Norbert Weijenberg en Job Visscher scoorden elk 9 punten met hun vierde plaatsen op hinkstapspringen, Steeple en 800m (PR voor Job: 2.02:20).

Mitchell Franken werd op zijn 1500 meter derde (10 pt) door in een tactische race hard te versnellen bij het ingaan van de laatste ronde.

Het 4x100m team bestaande uit Sven van Merode, Wislet de Hair, Martin Ooninx en Wicher Nijkamp vestigde een nieuw clubrecord met 43,52 sec, goed voor 8 punten.

Voor de atletiekliefhebbers viel er veel te genieten deze middag: Rutger Koppelaar (ARV Ilion) sprong 5.20 meter polshoog, tienkampcoryfee Eelco Sint Nicolaas (AV\34 Apeldoorn) won de 110m Horden, Rodrigo-Willy Broer (Daventria) legde een snelle 200 meter neer onder de 22 seconden en won ook de 100 meter.


Anouk Vetter wint het kogelstoten.

Bij de dames was het uitkijken naar Anouk Vetter (AV Sprint), de regerend Europees kampioene zevenkamp. Zij trad aan op kogel, 200m en estafette en won die onderdelen - met haar team - afgetekend.

De SPADO-dames. met veel junioren in de rangen, presteerden vooral in de breedte erg goed: geen individuele overwinningen, maar wel een tweede plaats van Anouk Prop (800m), derde plaatsen van Linda Prop (kogel) en Anouk van Gils (1500m), vierde plaatsen van Sanne van Gils (3000m) en Amy Hasselton (verspringen) en vijfde plaatsen voor Marijntje Huige (hoogspringen) en Meike Verdaasdonk: zij finishte op de 400m in 59,11 sec (PR), voor het eerst binnen de minuut.

Het dames-estafetteteam van SPADO miste helaas een wissel, maar ze liepen door en pakten toch nog 3 punten, omdat ook enkele andere teams de fout in gingen op dit spectaculaire onderdeel.

De wedstrijd werd bij de vrouwen werd gewonnen door AV 1923 uit Amsterdam, en door GAC Hilversum bij de mannen.

Alle uitslagen staan op atletiek.nu, evenals die van de SPADO-atleten en de teamuitslagen.


Sanne van Gils wordt 4e op de 3000m


Ogenblik a.u.b. ...