Nieuws

B-junioren en Masters doen het prima in de competitie
   (14-05-2018)

De B-junioren van SPADO waren voor hun eerste competitiewedstrijd te gast bij Sprint Breda. De jongens waren met 2 teams vertegenwoordigd, de meisjes met één. er werden mooie resultaten neergezet: de jongensteams werden 1e en 11e in de poule en het eerste team staat landelijk op de 8e plaats. De meisjes - 2e in de poule - doen het zelfs nog beter: zij staan landelijk 2e.

(Aanvankelijk stonden de B-meisjes op de 7e plaats, maar doordat de 200m niet meetelt vanwege een technisch probleem elders, staan ze nu op de 2e plaats).


Jesper van Meer was - als laatste estafetteloper - een van de C-junioren bij de SPADO B-teams.

Hoogtepunt was de 13.95m hinkstapsprong van Fabian Biondina, een dik PR, clubrecord jongens A en B en nog maar 21 cm verwijderd van het 36 jaar oude seniorenclubrecord van Frans Maas. Ook zijn broer Ramon deed het goed: bij zijn eerste HSS-wedstrijd behaalde hij 11.49m, goed voor een 4e plaats en een berg punten voor team 2.

Fabian werd ook nog tweede met een discusworp van bijna 40m. Ook Joost Sinke behaalde de 2e plaats, op hoog.

Jeroen Maas won het speerwerpen - 59.16m  (zijn broer Robbert werd 6e) en Sam Versluijs behaalde het hoogste puntenaantal van de dag: 786 punten voor zijn 15.61 op de 110mH (3e plaats - Jip Haest werd 5e).

Bij de meisjes behaalde Amy Hasselton  overwinningen op de 100mH én op speer. C-juniore Lotte Haest liet ook van zich spreken met tweede plaatsen op discus en polshoog.

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten staan op atletiek.nu. De landelijke competitiestand staat elders op het web.


De Masters gingen voor hun eerste competitiewedstrijd naar Kerkrade, waar ze te gast waren in het stadion van Roda JC bij AV Achilles top. Als begeleiders en jurylid waren Rinus Knopjes en Jac van Tillo erbij.

Het resultaat mocht er zijn: 8e in de poule, 20e in de landelijke competitie.

Paul de Grauw (M40 - foto)) maakte zijn debuut bij de Masters: een speerworp van ruim 47,84 meter betekende de 3e plaats en ook zijn sprong van 5.11m leverde veel punten op.

Marco Fokke was de tweede man op speer en hij vestigde een nieuw clubrecord M45 met 37.10m. Ook zijn afstand van 9,93m bij kogelstoten was een CR! M50 Armand Kerzman stootte met 9,47 eveneens een prima afstand, hij was de hoogspringer van het team: 1.35m.

Martijn Potappel (M35) ging voor het eerst van start op de 400m - tijd 1.00:35 en de 1500m - 4.48,94 waarmee hij zelfs Corné Haast voorbleef. Die pakte als M55 wel de 725 punten, het hoogste aantal van SPADO in Limburg.

Pech was er voor Jurgen van Laerhoven, die in gewonnen positie in zijn serie opeens geen kracht meer had in zijn linkerbeen, en ten val kwam. Hij kon later nog wel de estaffette lopen en werd met het team 3e.

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten staan op atletiek.nu. De landelijke competitiestand staat elders op het web.

 


Ogenblik a.u.b. ...