Nieuws

Competitie: A- junioren en Senioren blijven het goed doen
   (27-05-2018)

Een dubbel programma voor veel SPADO atleten: zaterdag moesten de A-juniorenteams aan de bak, zondag de Seniorenteams. Alle vier de teams presteerden prima.

De begeleiders moesten puzzelen met de opstelling, aangezien er heel wat overlap is tussen de A-junioren en de Senioren. Bovendien zijn er in deze drukke periode ook andere wedstrijden waar de SPADO-toppers aan willen en mogen deelnemen.

De A-junioren gingen naar Sittard, op bezoek bij AV Unitas. Daar viel het op dat sommige clubs niet kwamen opdagen of met uitgeklede teams aan de start stonden. SPADO stuurde echter twee volledige teams, die dan ook hoog wisten te scoren: in de poule werden de jongens tweede, de meisjes eerste. Landelijk doen ze het prima: de SPADO A-junioren jongens staan 5e, de A-junioren meisjes 7e. Dat betekent dat ze beide naar de finalewedstrijd zullen gaan, die in september wordt gehouden.

De dag begon dramatisch voor de meisjes: na de 100m horden stonden ze na een DQ en een mislukte race van de twee SPADO-loopsters nog op 0 punten. Daarna leek echter alles te lukken: Meike Verdaasdonk (2x), Anouk Prop, Amy Hasselton en Emma van Arendonk wonnen allen hun onderdeel en ook de andere atletes scoorden goed. Door een degelijk estafette (3e) werd de eerste plaats behaald.

De jongens behaalden 9 top-3 plaatsen. Guus Nijkamp won als enige zijn onderdeel 110m horden met ruime voorsprong, en de B-junioren Jip Haest en Stan de Deugd werden respectievelijk 2e (polshoog) en 3e (3000m). Ook Martin Ooninkx (400m) en Fabian Biondina behaalden veel punten,

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten en de teams staan op atletiek.nu. De competitiestand staat hier.

De Seniorenteams die beidenin de eerste divisie uitkomen, waren te gast bij V.A.V Veenendaal. Het was zaak om de goede prestaties van de eerste (thuis-)wedstrijd een mooi vervolg te geven en dat lukte: de dames werden gedeeld derde met 104 punten en er lonkt mogelijk een promotiewedstrijd in september. De heren moesten met een 10e plaats (77 punten) wat terrein prijsgeven, maar staan er na twee wedstrijden nog altijd goed voor - 6e plaats - en ook voor hen is een promotiewedstrijd niet uitgesloten.

De dames lieten net als in de eerste wedstrijd goede prestaties zien over de hele breedte, zonder individuele overwinningen maar met tweede plaatsen voor Emma van Arendonk (speer), Anouk van Gils (steeple), Anouk Prop (800m) en B-juniore Amy Hasselton (ver), waarbij Emma, Amy en Anouk Prop al voor de tweede keer dit weekend in actie kwamen.

Bij de heren waren het de junioren die de ploeg veel punten bezorgden: Fabian Biondina werd 2e op hinkstapspringen, Youri Sheppard verpulverde zijn PR op speer  en kwam tot 53,74, 5e plaats. Ook Sven van Merode werd 5e, op hoog, maar met 'slechts' 1.90m, een dag nadat hij 2.10m sprong bij de internationale meeting in Oordegem (B).

Alle uitslagen en die van de SPADO atleten en de teams staan op atletiek.nu. De competitiestand staat hier.

 

 


Ogenblik a.u.b. ...