Nieuws

Brons voor Amy Hasselton op het NK meerkamp
   (03-06-2018)

B-juniore Amy Hasselton heeft dit weekend op het NK meerkamp in Den haag de bronzen medaille veroverd. De atlete die uitkomt voor av SPADO stond na de eerste dag op de vijfde plaats na een prima 100m horden en een dik PR bij het kogelstoten.

De tweede dag wist ze zelfs twee plaatsen op te schuiven in het zeer sterke deelnemersveld dankzij goede prestaties bij het verspringen (5,52m) en het speerwerpen. De afsluitende 800m van deze zevenkamp had ze wellicht verdedigend kunnen lopen, maar omdat de grens van 5000 punten haalbaar leek, ging ze voor een goede tijd. Dankzij een PR van 2:19,20 min. behaalde Amy uiteindelijk 5017 punten (clubrecord). Ook bij het NK meerkamp indoor, in Apeldoorn, in februari, wist het Roosendaalse SPADO-talent al de derde plaats te bemachtigen.

Alle uitslagen van het NK staan op atletiek.nu.

 

Amy Hasselton en Mickel van Eekeren

Clubrecords vielen er ook bij de Nederlands kampioenschappen Masters in Gouda. Zeven SPADO masters deden er dit jaar mee, heel wat meer dan enkele jaren geleden toen Corné Haast vaak de enige deelnemer van SPADO was.
Corné stond zelf - gehinderd door een knieblessure - voor het eerst níet op het podium, hij werd vierde op de 800m.
Mickel van Eekeren (M35) werd tweemaal eerste: bij het kogelslingeren en het gewichtwerpen (9,87m PR / CR) - een onderdeel dat uitsluitend door de masters beoefend wordt. Medailles leverde dat echter niet op - er zijn bij de master NK’s scherpe limieten waaraan medaillewaardige prestaties moeten voldoen.
Frank Bossers (M45 - hinkstapspringen) en Paul de Grauw (M40 - speerwerpen), kregen wel eremetaal omgehangen: beiden werden tweede na een spannende tweestrijd om goud. Ook Frank werd gehinderd door een (voet-)blessure, waardoor hij slechts twee sprongen kon maken. Paul de Grauw verbeterde zijn PR op speer tot 52.04m en kwam uiteindelijk 23 centimeter tekort voor het hoogste schavotje.
Ook de andere SPADO deelnemers lieten mooie dingen zien: Marco Fokke (M45) wierp de speer 40.57m ver en verbeterde daarmee het clubrecord. Martijn Potappel (M35) liep 4.37 op de 1500m (dik PR) en Roald van der Laan werd 8e op de 100m.

Alle uitslagen van de SPADO atleten staan op atletiek.nu


Prima prestaties werden er ook in het Vlaamse Oordegem geleverd: Anouk Prop (MJA) liep de 800m in 2:11,19 min en verbeterde daarmee het (senioren-) clubrecord dat al op haar naam stond. En Mitchell Franken kwam heel dicht bij de magische 4 minuten grens op de 1500m: 4.01,45 (PR). En in Kapellen sprong C-junior Joep Bovee 3.30m polshoog (PR), terwijl Linda Prop de kogel 51,29m wegslingerde.

 


Ogenblik a.u.b. ...