Nieuws

Veel PR's bij Jan Dietvorst Memorial
   (09-06-2018)

De 2e Jan Dietvorst Memorial was geen drukbezochte wedstrijd met zo'n 50 deelnemers. Desondanks wisten veel atleten hun PR aan te scherpen.

Hoogtepunt was wellicht de tweede serie op het laatste onderdeel: de 100m. Vijf atleten, onder wie vier van SPADO streden zij aan zij om de winst. De start zag er al perfect uit, in het middendeel had Wicher Nijkamp een kleine voorsprong opgebouwd op de verassend sterke Joost Dumas, en op het einde kwamen ook de A-junioren Wislet de Hair en Guus Nijkamp nog sterk opzetten. Resultaat: Wicher 11,25s, Joost 11,33s (PR), Guus 11,34s(PR), Wislet 11,36s en Wesley van der Holst (PAC) 11.47s.

100m bij de Jan Dietorst Memorial -foto: Jos van de Reep

Naast de 100m waren ook de onderdelen kogelslingeren en speerwerpen goed bezet. Voor de meeste andere onderdelen waren slechts enkele atleten naar sportpark Rozenoord gekomen in dit zeer drukke weekend op de wedstrijdkalender, zo vlak voor de NK's.

Toch konden drie speerwerpers hun PR te verbeteren, waarbij de 50,37 van Davy Verlinden de grootste uitschieter was: hij schaart zich in het rijtje 50 meter werpers van SPADO dit seizoen. A-junior Youri Sheppard kwam tot 51,12m, B-junior Jeroen Maas haalde 51.10m. Dat veiligheid bij het speerwerpen voorop moet staan werd weer eens duidelijk: een ongelukkige fout bij het inwerpen had veel slechter kunnen aflopen.

Bij de kogelslingeraars was het deze keer Stephan Huis In't Veld die Joost Dumas aftroefde, terwijl Mickel van Eekeren weer een metertje verder kwam dan eerder deze week in Steenbergen: 33,48 (CR). Linda Prop slingerde alweer ruim boven de 52 meter en B-juniore Bowien Snepvangers (DJA) kwam tot 46,52m (PR).

De 200m werd afgetekend gewonnen door Wislet de Hair (23.40 SB), die klaar lijkt voor het NK junioren in Emmeloord.

Jan Dietvorst was als trainer de laatste jaren vooral actief als horden - en polsstokhoog trainer. Marijntje Huijgenliep in haar eentje (!) een dik PR op de 400m Horden (1:07,75 min) en Floris Otterman sprong het hoogst op polshoog: 3,34m - PR.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stillte vanwege het overlijden van Riet van den Berg - Koole,  Lid van Verdienste van SPADO.

Alle uitslagen staan op atletiek.nu.

 


Ogenblik a.u.b. ...