Nieuws

Brabants Kampioenschap C/D junioren: drie keer drie medailles voor SPADO
   (17-06-2018)

Drie keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Dat was de oogst van het Brabants kampioenschap C/D - junioren. Het BK werd dit jaar gehouden op de baan van HAC Helmond.

Trijntje van Elzakker werd Brabants kampioene op het verspringen met een sprong van 5.01m (PR). Ook de nr. 2 Linsy Heestermans (AV Sprint) liet deze afstand optekenen, zodat de tweede beste sprong beslissend was, in het voordeel van Trijntje.

Hetzelfde was het geval bij de meisjes D - junioren speerwerpen: Alysa Sheppard wierp even ver als Yana van Aarle (Eindhoven Atletiek) en ook hier behaalde de SPADO atlete goud, dankzij de betere tweede worp.

Het derde goud was al even onverwacht: D-juniore Selena Jansen verpulverde haar PR op de 60m horden en won de finale afgetekend in 10,79 sec.

Zilver was er voor D-juniore Anouk Verdaasdonk op het verspringen; met een onwillige knie sprong ze 4.33m ver en strandde zo op 1 cm van het goud. Helaas kon Anouk niet van start gaan op de halve finale 60m waarvoor ze zich al had gekwalificeerd.

Twee speerwerpers veroverden eveneens zilver bij dit BK: D-junior Pim Nuijten met een worp van 37,84m en C-junior Robbert Maas met 46,96m.

Brons was er voor Trijntje van Elzakker op de 80m horden en voor Jesper van Meer, die de 100m liep in 12.15 sec. Jesper werd ook nog vijfde op de 100m horden. Brons was er ook voor MD Brittany Cools (THOR, tevens trainingslid van SPADO) op de 1000m.

Alle uitslagen van het Brabants kampioenschap , en de prestaties van de SPADO  atleten staan op atletiek.nu.

[foto's: Selena Jansen, Alysa Sheppard en Robbert Maas - foto's Kees Knuit 


Voor een aantal SPADO - atleten was het de tweede wedstrijd dit weekend: Trijntje van Elzakker was al actief bij het NK B-junioren in Emmeloord, terwijl anderen deel uitmaakten van de grote groep SPADO junioren en - pupillen die zaterdag uitkwamen voor het West-Brabantse team bij de 5-regio ontmoeting in Gouda.

De wedstrijd is gewonnen door regio RIjnmond, regio West-Brabant is als vijfde geëindigd met een totaal van 487 punten.

De volledige uitslag van de 5-Regio ontmoeting is hier te downloaden (in pdf).

De uitslagen van de 5-regio ontmoeting , en de prestaties van de SPADO  atleten staan ook op atletiek.nu, maar minder overzichtelijk en zonder duidelijk teamresultaat.

Team West-Brabant 2018

 


Ogenblik a.u.b. ...