Nieuws

Medailleregen bij de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Senioren en B-Junioren
   (01-09-2018)

 

 

Amy Hasselton (speer), Jip Haest (horden), Lotte Haest (polshoog), Jip Haest en Floris Otterman (polshoog) - ZNK 2018 (foto's Patricia Haest). 


Een ware medailleregen voor SPADO bij de Zuid-Nederlandse kampioenschappen voor Senioren en B-Junioren. Twaalf stuks, vijf keer goud, vier keer zilver en drie keer brons.

De junioren een senioren waren neergestreken in Best bij Generaal Michaelis. Daar prolongeerde Sven van Merode zijn Zuid-Nederlandse titel bij het hoogspringen met een sprong van 2.10m. Ook A-junior Youri Sheppard pakte een medaille bij de heren senioren: hij werd derde bij het speerwerpen.

Bij de jongens B-junioren ging Jip Haest met twee plakken naar huis: goud op de 110m Horden en zilver op polsstokhoogspringen met 3.70m. Floris Otterman behaalde op dat onderdeel brons, nr.4 werd C-junior Joep Bovee.

Zilver was er ook voor Robbert Maas bij het speerwerpen: de C-junior wierp de zwaardere B-speer 46,30m ver, een dik PR!

De B-meisjes behaalden maar liefst 6 plakken in Best, en dat met z'n tweeën! Amy Hasselton won goud op ver én speer en zilver op de 100m Horden. C-juniore Lotte Haest won het polsstokhoogspringen, werd tweede op kogel en derde op discus.

Een extra prijs was er voor Sven van Merode: zijn winnende sprong bleek de beste prestatie van de dag. 

Alle uitslagen en die van de SPADO-alteten staan op atletiek.nu


Sven van Merode: goud op hoogspringen. (foto F. van Merode)


Ogenblik a.u.b. ...