Nieuws

Vijf keer goud voor Nahum Buijnsters
   (16-06-2018)

In Almere wint Nahum vijf keer goud: vier keer individueel en een keer voor de meerkamp!

De wedstrijd ws iets anders dan anders: bij de 100 en 200 meter waren er geen startblokken en geen starter maar een vlag die omlaag ging.
En bij het kogelstoten was de kogel 'maar'  5 kg. in plaats van 7,25 kg.

Het verspringen was wel gewoon, helaas zoonder windmeting, want de verste sprong van 4.31 zou anders goed zijn voor clubrecord bij  de G-atleten.

Alle uitslagen van de wedstrijd in Almere staan op atletiek.nu

 

(Terug naar boven)


Twee medailles voor Joyce van Bavel op NK Para-Atletiek
   (11-06-2018)

Op zaterdag 9 juni heeft het G-team van SPADO in Nijmegen deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Para-Atletiek, atletiek voor mensen met een beperking. Drie atleten streden mee om de medailles.

Floor Huijbregts nam deel aan de 100 meter, 200 meter en het verspringen. Op de 100m liep Floor 22,76, op de 200m was haar tijd 59,31 seconden en met verspringen haalde Floor 1,17 meter.

Nahum Buinsters had helaas een valse start op de 100meter, maar op de 200 meter maakte Nahum het meer dan goed.  In een tijd van 28,55 seconden werd hij vierde in een persoonlijk en clubrecord.

Joyce van Bavel zorgde voor de medailles. De dag startte met een bronzen medaille met een afstand van 7.12 meter op kogelstoten. Vervolgens haalde Joyce een zilveren medaille met speerwerpen. In de laatste worp haalde Joyce 17,15 meter. Op de 100m liep Joyce 15.99 seconden en viel daarmee net buiten de prijzen. Al haar prestaties waren dichtbij haar PR's.


Floor Huijbrechts, Joyce van Bavel  en Nahum Buinsters op het NK in Nijmegen (foto's Arnoud Buinsters)

 

 

(Terug naar boven)


G-groep van Spado gaat actief de zomer in
   (09-06-2018)

De G-groep van SPADO heeft geregeld activiteiten naast de wekelijkse training. In het kader van het 20-jarig bestaan worden er dit jaar extra activiteiten geboden. Zo gaf onlangs zevenvoudig Nederlands kampioen speerwerpen Bjorn Blommerde een clinic aan de G-atleten.

Op 24 mei werd er vervolgens geschilderd onder begeleiding van striptekenaar Wouter Goudswaard. Op de atletiekbaan staat een zeecontainer voor de opslag van de RaceRunners, die met tekeningen van de atleten vrolijk is gemaakt.

Een week later werd de training vervangen door een etentje. Met een groep van ruim 40 atleten werd gezamenlijk lekker gegeten en tussendoor opgevrolijkt met een lied door één of meer atleten. Ook de ouders en trainers lieten zich bij het zingen van de beste kant zijn.

Aansluitend waren een aantal G-atleten actief bij het fietsevenement van de Grote Prijs Adrie van der Poel. SPADO was hierbij aanwezig met een aantal RaceRunners om het sporten voor mensen met een beperking te promoten. Ook waren er atleten van SPADO actief op het NK in Nijmegen op 9 juni en hier twee medailles gewonnen door Joyce van Bavel.

(Terug naar boven)


G-Groep verfraait de RaceRunners container
   (27-05-2018)

Donderdag 24 mei heeft de G-groep de zeecontainer waar de RaceRunners in staan opgeslagen, beschilderd in vrolijke kleuren en met de tekeningen die ze samen met striptekenaar Wouter Goudswaard en Isa Videler vorig jaar gemaakt hebben.

ZuidWestTV kwam ook langs en heeft een leuk filmpje gemaakt!

(Terug naar boven)


Atletiekprestaties van de G-atleten
   (11-03-2018)

De G-groep van Spado bestaat sinds 1998 en sinds 2000 wordt geregeld per jaar aan wedstrijden mee gedaan. Vaste wedstrijden zijn bijvoorbeeld de clubkampioenschappen, de Monumentenloop, het NK en de regionale wedstrijden waarbij met Spark (Spijkenisse), Sprint (Breda) en Scheldesport (Terneuzen) wordt samen gewerkt. Ruud Poppelaars houdt sinds jaar en dag alle resultaten bij. Per atleet is er een apart excel-overzicht met alle prestaties. Mocht je iets missen of uitslagen hebben, mail het naar .


Ruud is zelf ook geen onverdienstelijk atleet! Tegenwoordig is Ruud actief RaceRunner, maar heeft nog steeds 11 clubrecords (outdoor)  op zijn naam staan én het Nederlands record op de 5 kilometer. Deze laatste heeft Ruud gelopen op 24 augustus 2013 in een tijd van 31.29,49. Ruud heeft deze records gepresteerd in de categorie T/F 36 (atleten met een spasme).

 

Downloads:

Baan en indoor:

André L

Andre vd V

Daan

Danny

Ewout

Esther

Evy

Floor

Jan-Pieter

Jasper

Jeffrey

Joyce

Lorenzo

Machiel

Nahum

Ruud

Rob

Rowan

Sascha

RaceRunners:

Danielle

Ewout

Inez

Ruud

Stef

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]Ogenblik a.u.b. ...