Nieuws

Vijf keer goud voor Nahum Buijnsters
   (16-06-2018)

In Almere wint Nahum vijf keer goud: vier keer individueel en een keer voor de meerkamp!

De wedstrijd ws iets anders dan anders: bij de 100 en 200 meter waren er geen startblokken en geen starter maar een vlag die omlaag ging.
En bij het kogelstoten was de kogel 'maar'  5 kg. in plaats van 7,25 kg.

Het verspringen was wel gewoon, helaas zoonder windmeting, want de verste sprong van 4.31 zou anders goed zijn voor clubrecord bij  de G-atleten.

Alle uitslagen van de wedstrijd in Almere staan op atletiek.nu

 

(Terug naar boven)


Twee medailles voor Joyce van Bavel op NK Para-Atletiek
   (11-06-2018)

Op zaterdag 9 juni heeft het G-team van SPADO in Nijmegen deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Para-Atletiek, atletiek voor mensen met een beperking. Drie atleten streden mee om de medailles.

Floor Huijbregts nam deel aan de 100 meter, 200 meter en het verspringen. Op de 100m liep Floor 22,76, op de 200m was haar tijd 59,31 seconden en met verspringen haalde Floor 1,17 meter.

Nahum Buinsters had helaas een valse start op de 100meter, maar op de 200 meter maakte Nahum het meer dan goed.  In een tijd van 28,55 seconden werd hij vierde in een persoonlijk en clubrecord.

Joyce van Bavel zorgde voor de medailles. De dag startte met een bronzen medaille met een afstand van 7.12 meter op kogelstoten. Vervolgens haalde Joyce een zilveren medaille met speerwerpen. In de laatste worp haalde Joyce 17,15 meter. Op de 100m liep Joyce 15.99 seconden en viel daarmee net buiten de prijzen. Al haar prestaties waren dichtbij haar PR's.


Floor Huijbrechts, Joyce van Bavel  en Nahum Buinsters op het NK in Nijmegen (foto's Arnoud Buinsters)

 

 

(Terug naar boven)


G-groep van Spado gaat actief de zomer in
   (09-06-2018)

De G-groep van SPADO heeft geregeld activiteiten naast de wekelijkse training. In het kader van het 20-jarig bestaan worden er dit jaar extra activiteiten geboden. Zo gaf onlangs zevenvoudig Nederlands kampioen speerwerpen Bjorn Blommerde een clinic aan de G-atleten.

Op 24 mei werd er vervolgens geschilderd onder begeleiding van striptekenaar Wouter Goudswaard. Op de atletiekbaan staat een zeecontainer voor de opslag van de RaceRunners, die met tekeningen van de atleten vrolijk is gemaakt.

Een week later werd de training vervangen door een etentje. Met een groep van ruim 40 atleten werd gezamenlijk lekker gegeten en tussendoor opgevrolijkt met een lied door één of meer atleten. Ook de ouders en trainers lieten zich bij het zingen van de beste kant zijn.

Aansluitend waren een aantal G-atleten actief bij het fietsevenement van de Grote Prijs Adrie van der Poel. SPADO was hierbij aanwezig met een aantal RaceRunners om het sporten voor mensen met een beperking te promoten. Ook waren er atleten van SPADO actief op het NK in Nijmegen op 9 juni en hier twee medailles gewonnen door Joyce van Bavel.

(Terug naar boven)


G-Groep verfraait de RaceRunners container
   (27-05-2018)

Donderdag 24 mei heeft de G-groep de zeecontainer waar de RaceRunners in staan opgeslagen, beschilderd in vrolijke kleuren en met de tekeningen die ze samen met striptekenaar Wouter Goudswaard en Isa Videler vorig jaar gemaakt hebben.

ZuidWestTV kwam ook langs en heeft een leuk filmpje gemaakt!

(Terug naar boven)


SPADO wint vier medailles op NSGK RaceRunning Cup in Nijmegen
   (16-04-2018)

Op 14 april 2018 vond in Nijmegen de derde NSGK RaceRunning Cup plaats. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen laten zien dat RaceRunning duidelijk in de lift zit. In 2016 waren er nog ca. 20 deelnemers, terwijl er dit jaar zo’n 50 RaceRunners in Nijmegen met elkaar de strijd aangingen.

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan RaceRunning een geschikte sport zijn. Atletiekvereniging SPADO is in mei 2017 gestart met een groep RaceRunners en ondertussen sporten er wekelijks 10 atleten. Twee van hen deden in Nijmegen mee aan de wedstrijd.

Stef Olree won hierbij overtuigend een zilveren medaille op de 60 meter in een tijd van 13.17 seconden. Op zowel de 100 meter als de 400 meter werd Stef 5e in zijn categorie.

De tweede atlete, Inez Walrave, won verrassend genoeg drie medailles. Neemt Inez soms op de training extra rust, tijdens de wedstrijd gaf ze vol gas en won hierdoor twee zilveren en één bronzen medaille. Zilver won Ine op de 60 meter (16.26 seconden) en op de 400 meter (1.45.50 minuut). Op de 100 meter haalde Inez brons in een tijd van 25.79 seconden. Al met al goede resultaten om het zomerseizoen mee te starten.

Meer weten over RaceRunning? Zie http://racerunning.nl


Stef Olree en Inez Walrave in actie op het NSGK-Nijmegen (foto's Else Carrière / NSGK)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]Ogenblik a.u.b. ...