Nieuws

SPADO wint vier medailles op NSGK RaceRunning Cup in Nijmegen
   (16-04-2018)

Op 14 april 2018 vond in Nijmegen de derde NSGK RaceRunning Cup plaats. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen laten zien dat RaceRunning duidelijk in de lift zit. In 2016 waren er nog ca. 20 deelnemers, terwijl er dit jaar zo’n 50 RaceRunners in Nijmegen met elkaar de strijd aangingen.

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan RaceRunning een geschikte sport zijn. Atletiekvereniging SPADO is in mei 2017 gestart met een groep RaceRunners en ondertussen sporten er wekelijks 10 atleten. Twee van hen deden in Nijmegen mee aan de wedstrijd.

Stef Olree won hierbij overtuigend een zilveren medaille op de 60 meter in een tijd van 13.17 seconden. Op zowel de 100 meter als de 400 meter werd Stef 5e in zijn categorie.

De tweede atlete, Inez Walrave, won verrassend genoeg drie medailles. Neemt Inez soms op de training extra rust, tijdens de wedstrijd gaf ze vol gas en won hierdoor twee zilveren en één bronzen medaille. Zilver won Ine op de 60 meter (16.26 seconden) en op de 400 meter (1.45.50 minuut). Op de 100 meter haalde Inez brons in een tijd van 25.79 seconden. Al met al goede resultaten om het zomerseizoen mee te starten.

Meer weten over RaceRunning? Zie http://racerunning.nl


Stef Olree en Inez Walrave in actie op het NSGK-Nijmegen (foto's Else Carrière / NSGK)

(Terug naar boven)


Wielerevenement op 1 juni
   (30-03-2018)

Dit jaar bestaat de G-groep van Spado 20 jaar en daarom gaan we wat extra activiteiten organiseren of extra deelnemen aan activiteiten van anderen. De basisactiviteiten zijn natuurlijk gericht op atletiek, maar soms wordt er ook iets anders opgepakt.  Eén van de leuke activiteiten is op vrijdagmiddag 1 juni a.s. bij het wielercollege in Ossendrecht . Dit is een middag speciaal voor aangepast sporters.

Alle G-atleten en RaceRunners zijn welkom om hier deel te nemen aan een middag bewegen op de fiets / racerunner, waarbij ze het feestelijk aankleden. De organisatie is in handen van GP Adrie van der Poel.  Iedere atleet krijgt bijvoorbeeld een gratis wieler-T-shirt.

Wil je mee doen, meld je dan aan voor 12 april a.s.. Het kan zowel per mail als via het formulier op de training.

 

(Terug naar boven)


Atletiekprestaties van de G-atleten
   (11-03-2018)

De G-groep van Spado bestaat sinds 1998 en sinds 2000 wordt geregeld per jaar aan wedstrijden mee gedaan. Vaste wedstrijden zijn bijvoorbeeld de clubkampioenschappen, de Monumentenloop, het NK en de regionale wedstrijden waarbij met Spark (Spijkenisse), Sprint (Breda) en Scheldesport (Terneuzen) wordt samen gewerkt. Ruud Poppelaars houdt sinds jaar en dag alle resultaten bij. Per atleet is er een apart excel-overzicht met alle prestaties. Mocht je iets missen of uitslagen hebben, mail het naar .


Ruud is zelf ook geen onverdienstelijk atleet! Tegenwoordig is Ruud actief RaceRunner, maar heeft nog steeds 11 clubrecords (outdoor)  op zijn naam staan én het Nederlands record op de 5 kilometer. Deze laatste heeft Ruud gelopen op 24 augustus 2013 in een tijd van 31.29,49. Ruud heeft deze records gepresteerd in de categorie T/F 36 (atleten met een spasme).

 

Downloads:

Baan en indoor:

André L

Andre vd V

Daan

Danny

Ewout

Esther

Evy

Floor

Jan-Pieter

Jasper

Jeffrey

Joyce

Lorenzo

Machiel

Nahum

Ruud

Rob

Rowan

Sascha

RaceRunners:

Danielle

Ewout

Inez

Ruud

Stef

(Terug naar boven)


Kiwanis Bergen op Zoom ondersteunt SPADO RaceRunners met €1725
   (02-03-2018)

Sinds mei 2017 is er binnen atletiekvereniging SPADO met RaceRunning een nieuwe tak van sport bijgekomen om mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid te geven om te sporten.

Wekelijks zijn er nu tien atleten actief met RaceRunners, afkomstig uit de regio Goes - Willemstad - Roosendaal -  Bergen op Zoom. Speciaal hiervoor heeft SPADO voorzieningen getroffen om het mogelijk te maken dat atleten eerst kennis kunnen maken met een RaceRunner voordat ze er zelf één aan hoeven te schaffen. Een RaceRunner is namelijk vrij kostbaar en kost tussen de 2000 en 2500 euro. 

Om dit initiatief te ondersteunen en verder te ontwikkelen heeft Kiwanis Bergen op Zoom een donatie gegeven. Met dank aan het NSGK (Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind) is dit bedrag met 50% verhoogd, zodat Kiwanis € 1725,- heeft kunnen overmaken aan SPADO.


Vlnr: Ad van Dorst (Kiwanis), Jeroen Jonkers (SPADO) en Koos Scheurs (Kiwanis) bij de RaceRunners.

Op 28 februari vond op sportpark Rozenoord de overhandiging plaats door de Kiwanis-leden Ad van Dorst en Koos Schreurs aan Jeroen Jonkers, coördinator G-atletiek van SPADO.

De relatie tussen Kiwanis Bergen op Zoom en SPADO bestaat al enkele jaren, want in 2013 is er ook al een gift gegeven door sportmateriaal voor de G-groep aan te schaffen.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Wie meer informatie wil weten over Kiwanis, kan terecht op www.kiwanis.nl/bergenopzoom/

(Terug naar boven)Ogenblik a.u.b. ...